Društvo

ZASTAVA NA NA DŽAMIJI Na društvenim mrežama pohvalili gest iz jednog razloga, međutim istina je OVO

Na društvenim mrežama je velikom brzinom podijeljena fotografija zastave na džamiji Ferhadiji u Banjaluci.

ZASTAVA NA NA DŽAMIJI Na društvenim mrežama pohvalili gest iz jednog razloga, međutim istina je OVO
FOTO: DEJAN BOŽIĆ/RAS SRBIJA

Korisnici društvenih mreža su smatrali da je zastava spuštena na pola koplja u znak žalosti za preminulim srpskim patrijarhom Irinejom, što je ubrzo demantovano.

Iz Islamske zajednice u Banjaluci su saopštili kako zastava na Ferhadiji u ovom gradu nije spuštena povodom smrti patrijarha Irineja.

Primjer čojstva i poštovanja. Džamija Ferhadija u Banjaluci. Zastava spuštena na pola koplja u znak žalosti za preminulim srpskim patrijarhom Irinejom.#bratstvo #poštovanje #komšiluk

Posted by Spotted – Gradiška on Sunday, November 22, 2020

Iz Islamske zajednice su podsjetili kako je reisu-l-ulema Husein-ef. Kavazović uputio saučešće Srpskoj pravoslavnoj crkvi povodom smrti patrijarha, prenosi N1.

– Medžlis Islamske zajednice Banjaluka obavještava javnost da je reisu-l-ulema, Husein-ef Kavzović uputio saučešće Srpskoj pravoslavnoj crkvi povodom smrti patrijarha Irineja, što smatramo gestom civilizacijskog čina. Što se tiče netačnih navoda o spuštanju zastave na Ferhadiji obavještavamo javnost da takvih radnji nije bilo. Zastava se postavlja shodno proceduri Islamske zajednice i svako pomjeranje zastave se dešava isključivo po instrukciji nadležnih organa Islamske zajednice u BiH – saopšteno je iz IZ u Banjaluci.

Poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) patrijarh Irinej sahranjen je danas u kripti Hrama Svetog Save u Beogradu.