Hronika

Završen dokazni postupak za UBISTVO ŠRAFCIGEROM: Na sljedećem ročištu SVJEDOČI OPTUŽENI Goran Bilčar

Saslušanjem analitičara iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS i ulaganjem materijalnih dokaza tužilaštvo je završio dokazni postupak protiv Gorana Bilčara, optuženog za ubistvo Bojana Milovanovića u centru Banjaluke.

Završen dokazni postupak za UBISTVO ŠRAFCIGEROM: Na sljedećem ročištu SVJEDOČI OPTUŽENI Goran Bilčar
Foto: Srpskainfo

Na današnjem ročištu u Okružnom sudu u Banjaluci advokati odbrane su najavili da će se na sljedećim ročištima saslušati sve optužene u ovom predmetu.

Kao svjedok Tužilaštva saslušan je analitičar MUP Republike Srpske Miroslav Kostrešević, koji je analizirao snimke bezbjednosnih kamera iz kobne noći od 18. oktobra prošle godine.

Tokom saslušanja on je pojasnio da se na snimcima vidi kako Bojan Milovanović, Đorđe Đenadija i Đorđe Borovčanin, sa još dva druga, dolaze u pekaru „Marčelo“ i naručuju hranu. Zatim u istu pekaru dolaze Bilčar i Marko Mihajilović.

Prigovor

Potom se na kamerama vidi njihov odlazak iz pekare, vožnje autom i jurnjava oko mjesta ubistva.

Advokat Miljkan Pucar, koji brani Đorđa Đenadiju, prigovorio je iskazu ovog vještaka.

Pročitajte još

Pucarev prigovor se odnosio na to što je Kostrešević detaljno analizirao kretanje Milovanovića, Đenadije i Borovčanina kobne noći, a u svojoj analizi nije uradio kretanje optuženih Bilčara i Mihajilovića.

Nakon ovog svjedoka, tužilac Labotić je uložio materijalne dokaze i izjavio da je time završen dokazni postupak tužilaštva.

Vještačenje

Bilčarev advokat Branko Ristić je potom predložio da na sljedećem ročištu bude saslušan kao svjedok policijski inspektor Ognjen Kos, koji je uhapsio optuženog za ubistvo, kao i da se uradi vještačenje telefona njegovog klijenta.

Sudsko vijeće je odbilo njegove prijedloge, a prihvatilo je da se na sljedećem ročištu sasluša vještak psihijatrijske struke.

Ristić, ali i ostali advokati su predložili da na sljedećim suđenjima kao svjedoci budu saslušani svi optuženi.

Optužnica

Prema optužnici, do sukoba između Bilčara i Mihajilovića sa jedne i Milovanovića, Đenedije i Borovčanina s druge strane, došlo je 18. oktobra 2018.

Tokom tuče Bilčar je iz gepeka svog automobila uzeo dizalicu koju je bacio prema Milovanoviću, ali ga je promašio. Zatim iz prtljažnika vozila vadi šrafciger i, u namjeri da ubije Milovanovića, dva puta ga ubada.

Prvi put ga je ubo u predjelu lijeve strane vrata, a potom u sljepoočnicu, pri čemu je Milovanović zadobio povrede u vidu razorenja vitalno važnih moždanih centara, od čega je preminuo.