Regioni

ZAVRŠENA PRIPREMNA FAZA BIZNIS FORUMA Održan okrugli sto o ekonomskom potencijalu Brčko distrikta

„Situacija i perspektiva ekonomskog potencijala Brčko distrikta BiH“ naziv je okruglog stola koji je danas održan u susret 3. Biznis forumu Brčko distrikta BiH, koji će biti održan od 3. do 5. oktobra na temu „Dijaspora za partnerstvo“.

ZAVRŠENA PRIPREMNA FAZA BIZNIS FORUMA Održan okrugli sto o ekonomskom potencijalu Brčko distrikta
Foto: Cvijeta Kovačević/RAS Srbija

Moderator Okruglog stola i član Organizacionog odbra 3. Biznis foruma Srđan Lalić rekao je da je danas, između ostalog, zaključeno da su investicije iz dijaspore potrebne Brčko distriktu i regiji i da postoji dosta lica kojima su potrebne vještine i znanje, u čemu dijaspora takođe može biti partner.

Akcenat je stavljen i na malu privredu, odnosno preduzetništvo i jedan od zaključaka je da bi bilo poželjno da napravimo partnerstvo male privrede i institucija Brčko distrikta BiH – istakao je Lalić.

Direktor Biznis foruma Damir Bulčević rekao je da je održavanjem Okruglog stola završena pripremna faza ovogodišnjeg Biznis foruma.

– Na ovogodišnjem Biznis forumu jedan od osnovnih ciljeva je da čujemo mišljenje privredne i akademske zajednice i uvažimo ih kroz Vladine programe te da stvorimo kvalitetan, siguran i dostojanstven život, kako ljudi ne bi odlazili iz zemlje – rekao je Bulčević.

Foto: Cvijeta Kovačević/RAS Srbija
Foto: Cvijeta Kovačević/RAS Srbija

U radu Okruglog stola koji je otvorio gradonačelnik Brčkog Siniša Milić učestvovali su predstavnici Privredne komore, Udruženja poslodavaca, Zavoda za zapošljavanje, predstavnici banaka te privrednici s područja Brčko distrikta BiH.