Hronika

ZAVRŠENO SUĐENJE ZA UBISTVO BRUNE ROLDA "Bio nam je drag prijatelj kojeg nikad NE BI POVRIJEDILI"

U Okružnom sudu u Banjaluci završeno je suđenje Borisu Zoriću (33) i Slobodanu Krnetiću (33), optuženima za ubistvo Brune Rolda, a presuda će biti izrečena sutra.

ZAVRŠENO SUĐENJE ZA UBISTVO BRUNE ROLDA "Bio nam je drag prijatelj kojeg nikad NE BI POVRIJEDILI"
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

U završnim riječima optuženi su naveli da im je Rold bio drag prijatelj, kojeg nikada ne bi povrijedili.

– Pored mog jako teškog života, ovo mi je najteže palo. Taj čovjek mi je bio najdraži! Ni u jednom momentu ga ne bih povrijedio – rekao je Zorić, a slično je ponovio i Krnetić.

Njihovi branioci Srđan Rajković i Željko Višić u završnim riječima su isticali da optužnica nije dokazana i smatraju da njihove klijente treba osloboditi, prenosi Avaz.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

S druge strane, tužilac Dalibor Vrećo smatra da su svi navodi optužnice dokazani, pa je sudu predložio da optužene kazni u skladu sa zakonom.

Budući da je Zorić bio u stanju bitno smanjene uračunljivosti Vrećo je tražio da se njemu izrekne obavezno liječenje zavisnosti od droge i alkohola.

Pročitajte još

Rold je ubijen 25. novembra 2019. u napuštenoj kući u ulici Vase Glušca u Banjaluci.

Direktni izvršilac ubistva Rade Drljača je nakon priznanja krivice osuđen na 15 godina zatvora.

U optužnici se navodi da su Zorić i Krnetić kao saizvršioci zajedno s Drljačom tukli Rolda i prijetili mu nožem, da bi ga Drljača na kraju zaklao.

Potom je upaljačem zapalio dušek na kojem je tijelo ležalo. Tijelo je u požaru ugljenisano i izgorio je dio kuće koja je vlasništvo Ivice Pezića.