Hronika

ZAVRŠENO SUĐENJE HALIDU MUSLIMOVIĆU Pjevač poručio: Odbio sam učestvovati u švercu droge

Završnim riječima tužilaštva i odbrane danas je u banjalučkom Osnovnom sudu završen sudski postupak protiv estradnog umjetnika Halida Muslimovića optuženog za nanošenje tjelesnih povreda državljanki Australije Sonii Bašić.

ZAVRŠENO SUĐENJE HALIDU MUSLIMOVIĆU Pjevač poručio: Odbio sam učestvovati u švercu droge
FOTO: NIKOLA MORAČA/RAS SRBIJA

Banjalučki tužilac Igor Cimeša izjavio je da je tokom suđenja u potpunosti dokazana krivica Muslimovića, te je zatražio od suda da optuženog kazni u skladu sa zakonom.

– Oštećena je tokom svjedočenja detaljno opisala tok i hronologiju događaja. Njena izjava potkrepljena je nalazom vještaka sudske medicine i optužba smatra da se bez bilo kakve sumnje kritični događaj odigrao onako kako je to navedeno u optužnici – rekao je tužilac Cimeša.

Pročitajte još

Dodao je kako je dokazano da je Sonia Bašić zadobila tjelesne povrede, kao i da joj je optuženi prijetio.

Iako se oštećena danas nije pojavila u sudnici, njen pravni zastupnik i banjalučki advokat Dragan Tolimir zatražio je da Muslimović bude drastično kažnjen.

– Sve je ovo urađeno sa ciljem da se ženska osoba zastraši, a optuženi i danas šalje prijeteće poruke Bašićevoj – istakao je Tolimir.

Advokat optuženog Milenko Tomić u završnoj riječi je izjavio da tužilaštvo nije dokazalo krivicu Muslimovića, te da je jedina prava žrtva u cijelom slučaju upravo njegov branjenik.

– Oštećena se nije mogla izjasniti tokom svjedočenja koje je povrede zadobila. Zašto cijeli slučaj nije odmah prijavila to veče kada se i navodno dogodio. Nije ga prijavila, jer je bila u alkoholisanom stanju, onda bi sve bilo drugačije – izjavio je Tomić zatraživši od suda da oslobodi krivice njegovog klijenta.

FOTO: NIKOLA MORAČA/RAS SRBIJA
FOTO: NIKOLA MORAČA/RAS SRBIJA

Optuženi Halid Muslimović izjavio je da već dvije i po godine, on i njegova porodica trpe medijski pritisak. Branio se da nije naudio Sonii Bašić, optuživši oštećenu da je bliska sa albanskom i beogradskom mafijom.

– Po Banjaluci se priča da će me sahraniti, da su i sud i tužilaštvo njeni. Meni je tužilac na početku svega rekla da platim 100.000 evra i da će odustati od optužnice, ali ja sam to odbio – izjavio je Muslimović.

Dodao je da mu prijete sa raznih telefonskih brojeva, te da je sve krenulo nizbrdo kada je odbio da učestvuje u švercu droge za Australiju.

Presuda Muslimoviću biće objavljena sutra.