Hronika

ZBOG NJIH JE VLADALA PANIKA U DOBOJU Djevojčice pobjegle od kuće nakon SVAĐE S RODITELJIMA

Devetočasovna potraga za dvije trinaestogodišnje djevojčice na području Doboja uspješno je završena u nedjelju ujutru, a maloljetnice su pronađene u mjestu Striježevica mokre i promrzle, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

ZBOG NJIH JE VLADALA PANIKA U DOBOJU Djevojčice pobjegle od kuće nakon SVAĐE S RODITELJIMA
FOTO: SRPSKAINFO
Ivana Spasojević i Mihaela Nikolić

Oni su dodali da su o svemu obavijestili i Centar za socijalni rad u tom gradu.

Izvor blizak istrazi rekao je da su prema prvim informacijama djevojčice pobjegle od kuće nakon što su se posvađale sa roditeljima. Njih dvije su se inače družile i idu zajedno u Osnovnu školu Sveti Sava.

Nisu se htjele nikome javljati na telefon i povremeno su gasile svoje mobilne aparate. Upravo to što su gasili mobilni telefon je otežavalo potragu, jer ga nisu mogli locirati. Na sreću potraga je na kraju imala srećan kraj i one su pronađene – pojasnio je naš izvor.

On je dodao da se na djevojčicama moglo vidjeti da im je bilo drago što ih je policija našla, jer je cijelu noć padala kiša i bilo hladno.

Pročitajte još

Podsjetimo, nestanak djevojčica prijavljen je Policijskoj upravi Doboj u subotu u 17 i 17.20, a potom su o tome obaviještene sve policijske stance iz sastava Policijske uprave Doboj, kao i sve susjedne policijske stanice.

– U potrazi za maloljetnicima bili su uključeni službenici policijskih stanica Doboj jedan i dva i Petrovo, Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Doboj, Sektor kriminalističke policije dobojske uprave, Jedinica za operativnu tehniku MUP-a Republike Srpske i Jedinica za podršku Policijske uprave Doboj sa psom tragačem – rekli su u PU Doboj i dodali da su djevojčice pronađene jutros oko 2.45 na lokalnom putu.

Nakon pronalaska, djevojčice su bile morke i promrzle, pa su prevezene u Dom zdravlja Doboj radi ukazivanja potrebne ljekarske pomoći, nakon čega su ih preuzeli roditelji.

Policijski inspektori će nakon što se djevojčice oporave da ih ispitaju, kako bi se utvrdili stvarni razlog zbog kojeg su odlučile da pobjegnu od kuće.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu