Kolumne

Zeleni se grad na Vrbasu

Već nekoliko mjeseci brojne su žalbe Banjalučana na nepokošenu travu u cijelom gradu.

Zeleni se grad na Vrbasu
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Pisali su se tekstovi, upućivale žalbe, ali očigledno, ništa nije urodilo plodom. Da bude apsurd još veći, na Starčevici su pokosili samo dio trave i ostavili je tako na pola. Kosidba u ovom dijelu grada na Vrbasu nije završena.

Iz Grada nijednog trenutka zvanično nije došla informacija koja firma je zadužena za košenje trave. Ipak, juče su stigle nove informacije o ovom problemu, pa je Grad naložio da se što prije završi sa kosidbom. Još poručuju da su pojačane aktivnosti na košenju trave i uređenju javnih zelenih površina u Banjaluci i da je juče započeo drugi ciklus košenja naselja.

Očigledno, tek nakon niza kritika od strane sugrađana, počelo se raditi. Loši vremenski uslovi u proteklih mjesec dana nisu išli na ruku, ali to ne znači da se nije moglo izdvojiti nekoliko dana da “džungle” u centru i oko centra budu pokošene.

Pročitajte još

Osim problema sa kosidbom, postoje i drugi infrastrukturni problemi, pa su na Motikama i Petrićevcu probijeni svi rokovi za gradnju puta koji je najavljivan kao put koji mještani čekaju skoro dvije decenije.

Ostaje nejasno zašto se počinje sve raditi užurbano i onda se stane i čeka, jer očigledno ni Gradska uprava, a ni radnici nemaju kapacitete da završe više od 10 projekata istovremeno na vrijeme. Zašto se ne sačeka i ne radi jedan po jedan projekat, jedna po jedna gradnja, jedna po jedna ulica?

Još veći problem su firme koje obavljaju te poslove za sam Grad, jer očigledno, ni tu ne funkcioniše sve kako treba. Građani gotovo svakodnevno negoduju i pozivaju našu redakciju, ukazujući na stvari koje nisu dobre, na stvari koje treba da se urade. Pojedinici u Gradu to vide kao pritisak na njih i kao neki vid kampanje protiv Banjaluke.

Gospodo odbornici, gradonačelniče, stavite prst na čelo i dobro razmislite ko je u pravu, građani koji ukazuju na probleme ili vi koji sve to želite da zataškate?

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije