Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

ŽENE OBRATITE PAŽNJU Sedam poza kojima muškarac pokazuje da mu se sviđate

Zabava
Autor:

Foto: Shutterstok

Ako želite znati šta muškarac misli o vama imate dvije opcije – najjednostavnija je pitajte ga direktno. Ali, ukoliko još za to niste skupili hrabrosti, možete i igrati igru pogađanja.

Naime, bez obzira na ono šta osoba govori, njene fizičke geste mogu da otkriju mnogo više o njenim pravim namjerama.

Atma.hr donosi “zbirku” najčešćih poza putem kojih muškarci iskazuju svoje prave osjećaje. To je dobar način da vidite osjeća li on tu iskru ili ne.

Namješta kosu

Na taj način, muškarci često jačaju samopouzdanje. Kad vide atraktivnu osobu, instinktivno pokušavaju izgledati pametnije radeći stvari kao što je popravljanje frizure.

Ovo pravilo vrijedi i za žene.

Stavlja ruke blizu struka

Ako muškarac drži ruke blizu bokova, bilo da su mu u džepovima ili ih drži na struku, to je vrlo jasan znak da pokušava pokazati svoju snagu. Istu stvar muškarci izražavaju ukoliko sjede s razmaknutim nogama.

Foto: Pixabay/Promo

Pokušava zauzeti što je moguće više prostora

U životinjskom svijetu, kada počinje borba mužjaka za ženku, mnogi mužjaci nastoje privući pažnju ženke šireći svoje perje ili krzno, kako bi izgledali što veći (paun ). Kada muškarac radi sličnu stvar u blizini žene, on iskazuje drevni instinkt.

Zauzima otvorenu pozu

U društvenim situacijama mi nesvjesno zauzimamo otvorenu pozu prema osobi koju smatramo privlačnom. Obratite pažnju na svoje noge. Većina ljudi ne primjećuje da su one okrenuta prema osobi s kojom žele razgovarati.

Postaje pričljiviji

Provjerite postaje li muškarac elokventniji i pričljiviji kada mu se nalazite u vidnom polju. To je znak da vas želi da impresionira.

Kopira vašu pozu

Obratite pažnju zauzima li muškarac makar djelomično sličnu pozu vašoj. Ukoliko to čini dok razgovarate s njim, on vas pokušava da razumije i pronaći nešto zajedničko s vama, što se podsvjesno odražava na njegov govor tijela.

Postaje ekspresivniji

Ako se sviđate muškarcu, izraz na njegovu licu će biti prijateljski i otvoren. Pogled će mu biti ljubazan i ukazivaće na fascinaciju, a ako je nervozan, mogao bi se i da se zarumeni.

(Atma.hr)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO