Zabava

"ŽENE, PRIJAVITE PORODIČNO NASILJE" Nakon slučaja Milana Gurovića pjevačica poslala snažnu poruku

Državne institucije funkcionišu. Žene, prijavite porodično nasilje i tako zaštitite sebe, svoju djecu, ali i sve ostale žene potencijalne žrtve, kaže pjevačica Nataša Bekvalac, čiji je bivši suprug Luka Lazukić pravosnažno osuđen za krivično djelo nasilja u porodici zbog fizičkog napada na nju u noći između 12. i 13. aprila 2018. godine.

"ŽENE, PRIJAVITE PORODIČNO NASILJE" Nakon slučaja Milana Gurovića pjevačica poslala snažnu poruku
FOTO:ALEKSANDAR DIMITIJEVIĆ/RAS SRBIJA

Srbiju je danas potresla još jedna vijest o porodičnom nasilju. Tanja Gurović, supruga bivšeg košarkaša Milana Gurovića, prijavila je svog muža policiji i optužila ga da ju je juče udarao pesnicom po glavi. Gurović je dobio krivičnu prijavu zbog napada na suprugu i maloljetnu kćerku, a određen mu je pritvor do 48 sati.

Nataša Bekvalac smatra da je neophodno o nasilju govoriti javno i prijavljivati ga. Njen slučaj je od početka do kraja bio javan, a ona je i poslije svega nastavila da se bori za prava žena pod sloganom “Nisi sama”, apelujući da niko ne bi trebalo da trpi fizičko i psihičko maltretiranje.

Foto: bekvalceva/Instagram/Screenshot
Foto: bekvalceva/Instagram/Screenshot

Pročitajte još

Strašno je koliko je nasilja prisutno unutar porodice i društva! Aposlutno je neophodno o tome javno govoriti. Većina žrtava ne prijavljuje nasilje upravo iz osjećaja sramote od društva – kaže za Blic Nataša Bekvalac.

Nataša Bekvalac ističe da je nasilje nikada ne treba gurati pod tepih.

– Sramotu treba da je osjeća nasinik, a ne žrtva. Uglavnom je, kao po pravilu, obrnuto – upozorava Nataša Bekvalac.