Svijet

"Zgrabila sam sina i pasoš i istrčala na ulicu" Raste broj žrtava STRAHOVITOG POŽARA u Valensiji

Broj žrtava u požaru u Valensiji porastao je na pet.

Požar na zgradi u Valensiji
FOTO: À PUNT NTC/TVITER/SCREENSHOT

Među onima koji su posmatrali razvoj požara bila je Loreta Kalabrese, koja živi na jedanaestom spratu stambene zgrade nekoliko metara dalje.

Ona kaže da je kuvala kada je vidjela crni dim kako se širi preko ulice.

-Moj suprug i ja sišli smo da vidimo – i u roku od nekoliko minuta cijela zgrada je bila u plamenu. Bilo je tako brzo – navela je.

Ispričala je i da se uplašila da će se nešto dogoditi i njenoj zgradi.

– Nisam mogla da spavam prošle noći – razmišljala sam da bi to mogla biti naša zgrada. A živim tako visoko da bismo bili zarobljeni – poručuje.

Žena koja je bila unutar jedne od stambenih zgrada kada je požar počeo i uspjela je da pobjegne, ispričala je BBC kako je uspjela da izađe sa svojim sinom.

Gala Kotova je Ukrajinka, i pobjegla je od rata tamo prije dvije godine.

Pročitajte još

Bila sam na terasi i razgovarala telefonom kada sam primjetila dim. Postajao je sve gušći i gušći –  rekla je ona, prenosi Telegraf.

Rekla je da je pozvala konobara, koji još uvijek nije znao za požar, jer njen španski nije dovoljno dobar da pozove vatrogasce. Dodala je da se obukla šta god je mogla da nađe, uzela svog sina i njihove pasoše, i istrčala na ulicu.

– Sve je brzo gorjelo, a vjetar je pomogao da se vatra brzo proširi duž zgrade – poručila je ona.

Podsjetimo, ogroman požar izbio je noćas u stambenoj zgradi od 14 spratova u Valensiji. Pored 5 mrtvih, 15 osoba vodi se kao nestalo. Požar je zahvatio dve zgrade u kojima živi oko 450 ljudi.  Blok koji je opustošen požarom u španskom gradu Valensiji nalazi se na sjeverozapadu grada. Kompleks se sastoji od dva susjedna bloka u naselju Campanar, opisanom od strane jednog lokalnog stanovnika kao “lijep” i “miran”.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije