Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

ŽIVI ZDRAVO Promocija pravilne ishrane, fizičke aktivnosti i besplatni pregledi u parku Petar Kočić

Banjaluka
Autor:

Foto: RAS Srbija

Treću godinu zaredom, Komitet za međunarodnu razmjenu studenata medicine Republike Srpske (SaMSIC) organizuje projekat “Zdravosfera” za građane pod sloganom “Živi zdravo i uživaj pravo!”.

Ovogodišnje druženje i promocija zdravog života zakazani su za 26. maj u parku Petar Kočić, od 10 do 14 časova.

“Zdravosfera” se sastoji iz 4 kućice: kućice promocije zdravlja, zdrave hrane, fizičke aktivnosti i mentalnog zdravlja.

U kućici ”Bolje spriječiti nego liječiti!” građani će moći besplatno izmjeriti glukozu u krvi i krvni pritisak, informisati se o pravilnoj higijeni usne duplje, zatim o samopregledu dojke i mamografiji, prevenciji karcinoma, dijabetesa i drugih bolesti.

Kućica ”Život je pokret, pokret je život!” će imati raznovrsnu ponudu savjetovanja o značaju fizičke aktivnosti, besplatna mjerenja odnosa masti i mišića, demonstraciju vježbi na savremenim spravama, kao i promociju sportskih klubova i udruženja.

Kućica ”Neka hrana bude lijek” predstaviće značaj pravilne ishrane u sklopu koje će građani dobiti savjete o pripremi zdrave hrane, ali i mogućnost degustacije raznovrsnih proizvoda.

Kućica “Srećna misao je srećan zivot!” će ukazati na dobrobit pozitivnog raspoloženja i razmišljanja u životu, odnosno veliki značaj mentalne higijene. Predstaviće ce se mnogobrojna udruženja, među kojima i ona koja nude psihološka savjetovanja. Kućicu će upotpuniti brojne izlozbe umjetničkih radova.

Organizatori najavljuju mnogobrojne aktivnosti, iznenađenja, kulturni program, kao i nagrade za građane.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO