Politika

"ZLOĆUDNI TUMOR" Periša nazvao Pupovca produženom rukom politike velike Srbije

Predsjednik Glavnog odbora udruženja veterana Hvidra Josip Periša smatra da Milorad Pupovac sprovodi projekat SANU Dobrice Ćosića i da je “produžena ruka politike velike Srbije”.

"ZLOĆUDNI TUMOR" Periša nazvao Pupovca produženom rukom politike velike Srbije
Foto: Zoran Ilić/RAS Srbija

Kako prenose Novosti, napadi na Pupovca u Hrvatskoj nastavljaju se nesmanjenom žestinom, pa je Periša rekao da predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) “sprovodi velikosrpsku politiku i da je zloćudni tumor na najosjetljivijem dijelu tijela Hrvatske”.

Milorad Pupovac djeluje i radi u Hrvatskoj i uzmemo li u obzir da on radi kao vanredni profesor na Filozofskom fakultetu, mislim da je to jako zabrinjavajuće obzirom na stavove koje je iskazao. Smatramo da on provodi velikosrpsku politiku u Hrvatskoj – rekao je Periša za N1 televiziju.

Kritikovao je i premijera Andreja Plenkovića zbog koalicije HDZ i SDSS i ponovio da Hvidra traži od Državnog tužilaštva da procijeni da li je bilo elemenata krivičnog djela u Pupovčevim izjavama.

– Smatramo i da je ružno da on latentno i trajno prokazuje ustaše koje niko ne vidi, a zapravo četnike koji su velikim dijelom članovi njegove stranke on ne vidi. On osuđuje katoličku crkvu, ali ne osuđuje pravoslavnu, a znamo kako je ona djelovala tokom Domovinskog rata – rekao je.

Za Hvidru koalicija HDZ sa SDSS od početka nije bila dobra i da SDSS nije poželjan partner.

– Smatramo da nije dobrodošao, jer nije stranka sa kojom bi trebalo sarađivati. U narednom periodu ćemo odgovoriti na sve ove izazove i odgovori će biti oštri, ako ne i oštriji nego izjave Milorada Pupovca.

Periša je najavio da će uskoro biti pripremljen novi stav Hvidre, a da Pupovac sprovodi projekat SANU Dobrice Ćosića i da je “produžena ruka politike velike Srbije”.