Banjaluka

ZLOUPOTREBA MANJAČE Kondić: Vojne vježbe ugrožavaju razvoj turizma i drugih potencijala

Šef povjereništva Socijalističke partije Srpske za Gradski odbor Banjaluka (SPS) Saša Kondić rekao je da je stav ove partije da treba prekinuti praksu da se na Manjači izvode bilo kakve vojne vježbe, jer ugrožavaju razvoj turističkih, poljoprivrednih i drugih potencijala tog kraja.

ZLOUPOTREBA MANJAČE Kondić: Vojne vježbe ugrožavaju razvoj turizma i drugih potencijala
FOTO: MINISTARSTVO ODBRANE BIH

Kondić je ocijenio da je Uprava grada Banjaluka u prethodnom periodu uložila mnogo kako bi ovaj kraj oživio i postigao pun potencijal, te da vježbama na Manjači više nije mjesto.

– Naš stav je da je potrebno otvoriti razgovore o ovom problemu na svim nivoima vlasti, te spriječiti zloupotrebu Manjače – rekao je Kondić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je istakao da je potrebno spriječiti zloupotrebu Manjače, jer ima i mnogo mjesta u Federaciji BiH (FBiH) na kojima se mogu izvoditi vojne vježbe.

– Ovakvim aktivnostima se poništi sve što se uloži i uradi u razvoj ovog kraja, te dođemo u situaciju da ljudi koji žive u tom kraju ne mogu da obave svoje potrebe i ne mogu da se kreću, jer je saobraćaj zatvoren – rekao je Kondić.

Pročitajte još

On je dodao i da je bilo raznih komentara u vezi sa vojnom vježbom, ali da se izgubila suština tog problema, koja nije u tome ko i kako to uzvodi, nego i gdje izvodi.

Kondić je podsjetio da je predsjednik SPS pokrenuo inicijativu za organizovanjem manifestacije Kočićev sabor, koji bi dodatno doprinio razvoju turizma, sporta i drugih potencijala Banjaluke.