Društvo

PODŽIĆ SA ZAMJENICIMA POSJETIO POLIGON NA MANJAČI Ministar istakao da je zadovoljan viđenim vježbama

Ministar odbrane u Savjetu ministara Sifet Podžić sa zamjenicima Mijom Krešićem i Mirkom Okolićem posjetio je danas vojni poligon Manjača gdje je u toku vježba pripadnika Bataljonske grupe lake pjašadije Oružanih snaga BiH.

PODŽIĆ SA ZAMJENICIMA POSJETIO POLIGON NA MANJAČI Ministar istakao da je zadovoljan viđenim vježbama
FOTO: SRNA

Zajedno sa Podžićem, Okolićem i Mašovićem, Manjaču su danas posjetili i komandant NATO štaba u Sarajevu brigadni general Vilijam Edvards i načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH general-pukovnik Senad Mašović, saopšteno je iz Ministarstva odbrane u Savjetu ministara.

U saopštenju se navodi da je goste tokom posjete direktor vježbe brigadir Slaven Blavicki upoznao o dinamici ocjenjivanja Bataljonske grupe lake pjašadije deklarisane za mirovne operacije, koje sprovode ocjenjivači NATO.

FOTO: SRNA
FOTO: SRNA

Podžić je istakao zadovoljstvo viđenim, te naglasio da ovom vježbom Oružane snage BiH na poligonu Manjača izvode obuku, a da ih predstavnici zemalja NATO samo ocjenjuju, piše u saopštenju.

– Jedna od misija Oružanih snaga BiH je učestvovanje u mirovnim operacijama, predvođenim NATO, UN ili EU. Plan je da 2023. godine za mirovne misije imamo osposobljenu Bataljonsku grupu lake pješadije – rekao je, između ostalog, Podžić.

Mašović je naglasio da je posebna pažnja prilikom pripreme i tokom realizacije vježbe posvećena poštovanju epidemioloških i higijenskih mjera propisanih od nadležnih institucija, a s ciljem sprečavanja širenja pandemije Covid-19.

FOTO: SRNA
FOTO: SRNA

Edvards je čestitao uspješnu realizaciju vježbe.

– Prema onome što sam vidio, tim je uradio izvrstan posao, ublažavajući rizik od Covid-19 po vojnike – rekao je Edvards.