Banjaluka

ZLOUPOTREBA POLOŽAJA Stanivuković kažnjen sa 15.000 KM jer je uvećao plate svojim saradnicima

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković je kažnjen sa 15.000 KM zato što je uvećao primanja svojim najbližim saradnicima.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković
FOTO: ALEKSANDAR ČAVIĆ/GRAD BANJALUKA

U pitanju je zbirna vrijednost prekršajnih naloga koje je Stanivuković dobio nakon što su republičke inpekcije utvrdile da je plate svojih najbližih saradnika isplaćivao mimo odluka Vlade Republike Srpske, te važećih akata grada Banjaluka.

Stanivuković je dobio te novčane kazne kao odgovorna osoba u Gradskoj upravi Banjaluka.

Stanivuković je potvrdio da je te kazne dobio i platio i to “od svojih para”, a ne iz budžeta grada.

Pročitajte još

Podsjećamo, Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske je naložilo gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanivukoviću da ukine isplatu naknada za rad pod otežanim uslovima za 15 najbližih saradnika.

Isplatom tih dodataka oni su primali uvećane plate, što je prema raspoloživim informacijama urađeno mimo važećih akata.

Osim toga, i budžetska inspekcija Ministarstva finansija Republike Srpske je utvrdila da naknade za 16 najbližih saradnika gradonačelnika Stanivukovića nisu isplaćivane u skladu sa važećom odlukom Vlade Republike Srpske, koja reguliše tu oblast, piše Capital.

Kontrola je obavljena na osnovu naloga Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a nakon krivične prijave koju je podnio predsjednik Skupštine grada Ljubo Ninković protiv Stanivukovića za zloupotrebu službenog položaja, odnosno da je isplatio veća primanja za 16 svojih najbližih saradnika.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu