Svijet

Zloupotrijebio njen rad od kuće: Muž zaradio milione prisluškivanjem supruge koja je bila zaposlena u BP

Komisija za hartije od vrijednosti (SEC) optužila je danas Tajlera Loudona da je zaradio skoro dva miliona dolara trgujući povjerljivim informacijama koje je čuo dok je njegova žena, koja je bila zaposlena u britanskoj naftnoj kompaniji BP, telefonirala kada je radila od kuće.

djevojka drži telefon
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Kako se navodi, Loudon je zloupotrebio “uslove rada na daljinu” i profitirao od povjerljivih informacija u vezi sa planovima BP-a da kupi turistički centar u Ohaju, prenosi Gardijan.

Iz SEC navode da je muškarac prisluškivao nekoliko poziva koje je njegova supruga vodila dok je radila u kućnoj kancelariji u Teksasu.

Pročitajte još

Loudon je, nakon što je doznao povjerljive informacije, kupio više od 46.000 akcija u “TravelCentres”, bez znanja supruge, nekoliko nedjelja prije nego što je dogovor o kupovini objavljen 16. februara 2023.

On je, nakon toga, rasprodao sve svoje akcije, ostvarivši profit od 1,8 miliona dolara.

Loudon je na kraju priznao supruzi šta je uradio, rekavši da je kupio akcije jer je želio da zaradi dovoljno novca kako ona više ne bi morala da radi prekovremeno.

Ona je, međutim, prijavila šefovima u BP-u šta je Loudon uradio, nakon čega je otpuštena, uprkos tome što kompanija nije imala dokaze da je svjesno odavala informacije svom suprugu.

Na kraju se iselila iz zajedničke kuće i podnijela zahtjev za razvod.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu