Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

ZLOUPOTRIJEBILA POLOŽAJ Uhapšena radnica suda, krila presude dok ne nastupi ZASTARA

Hronika
Autor:

Foto: Milica Marković/RAS Srbija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odjeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su I. M. (1974), zaposlenu u Osnovnom sudu u Aleksincu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivična djela zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje službene isprave.

Osumnjičena se tereti da, u periodu od 2016. do 2019. godine, nije dostavila 14 pravosnažnih i izvršnih presuda na izvršenje referentima izvršenja kazni zatvora u Osnovnom sudu u Aleksincu i drugim sudovima, što je bila dužna da učini, piše Kurir.

Kako se sumnja ona je te presude prikrila u arhivi Osnovnog suda u Aleksincu i na taj način omogućila nastupanje apsolutne zastarjelosti kazne zatvora i novčanih kazni, kao i pet zabrana upravljanja motornim vozilom.

Takođe, osumnjičena se tereti da Ministarstvu unutrašnjih poslova nije dostavila 34 pravosnažne presude radi evidentiranja u kaznene evidencije. Na ime neplaćenih novčanih kazni po pravosnažnim i izvršnim presudama u kojima je nastupila apsolutna zastarelost, I.M. je, kako se sumnja, oštetila budžet Republike Srbije za 575.000 dinara.

Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 sati i ona će, uz krivičnu prijavu, biti privedena Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO