Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

ZNAČAJNA DONACIJA IJZ dobio 2.000 vizira koji će otići u bolnice u Srpskoj

Društvo
Autor:

Foto: Facebook/Institut za javno zdravstvo RS

Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske danas je donirano 2.000 vizira namijenjenih za potrebe prevencije i suzbijanja širenja epidemije  korona virusa.

Vizire su donirale dvije firme, „Lec“ iz Laktaša i „Telding“ iz Banjaluke, u saradnji sa Područnom privrednom komorom Banjaluka, saopštili su iz IJZ.

Branislavu Zeljkoviću, v. d. direktora ovog instituta  vizire su, u ime ove dvije firme, uručili Aleksandar Jokić i Dušan Tepić koji su tom prilikom rekli su da im pravljenje vizira nije osnovna djelatnost. Međutim, shvativši kolika je važnost u ovom trenutku da zdravstveni radnici imaju odgovarajuću zaštitnu opremu, u vrlo kratkom vremenu prilagodili su svoju proizvodnju i počeli da prave vizire.

Zeljković se zahvalio privrednicima u svoje i u ime svih onih kojima će viziri biti isporučeni. Naglasio je da je od velikog značaja za kompletno zdravstvo kada i građani pomognu svojim idejama i inovativnošću.

Viziri će nakon odluke Republičkog štaba za vanredne situacije Vlade RS  biti raspoređeni zdravstvenim ustanovama širom Srpske.

 

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO