Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

ZNAČAJNA PODRŠKA Njemačka firma prijatelj Lopara i Srpske

Regioni
Autor:

Foto: Privatna arhiva/RAS Srbija

Načelnik opštine Lopare Rado Savić prisustvovao je u njemačkom gradu Mildorf promociji evropskog patenta zaštite pitke vode koju je predstavila Organizaciji za zaštitu vode i vazduha “Domatek”.

Savić je nakon prezentacije istakao da je ova organizacija veliki prijatelj opštine Lopare i Republike Srpske te sa sa njima sarađuje na dobrobit stanovnika majevičkog kraja.

– Važno je da imamo prijatelje širom svijeta, a ovde u bavarskoj pokrajini naš prijatelj je „Domatek“ sa kojom nas je povezao naš prijatelj Miroslav Kojadinović koji živi i radi u Njemačkoj, a rodom je iz Teslića – rekao je za Srpskainfo Savić.

Savić je uručio Kojadinoviću sliku sa grbom Republike Srpske u znak zahvalnosti za promovisanje opštine Lopare, ali i Srpske.

– Naš prijatelj Kojadinović na najbolji način promoviše Srpsku širom svijeta i zato mu dugujemo zahvalnost – naveo je Savić.

Foto: Privatna arhiva/RAS Srbija

Savić je naglasio da treba graditi mostove prijateljstva u svijetu kao što je to primjer sa „Domatekom“.

Privrednik i humanitarac Miroslav Kojadinović je uspješno realizovao niz projekata ekonomske saradnje u Republici Srpskoj, te organizovao više posjeta investitora iz Njemačke u Lopare i Republiku Srpsku, kao i predstavnika opština iz Srpske u Njemačku sa ciljem podsticanja investiranja.

– Imamo brojne mogućnosti za razvoj privrede a današnja promocija patenta za zaštitu pitke vode nas je podstakla da otvorimo ogranak firme u Banjaluci koja bi se bavila analizom vode, analitikom i mikrobiološkim procesom – najavio je Kojadinović.

U posjeti Organizaciji za zaštitu vode i vazduha “Domateku“ bio je i poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH Dragan Bogdanić.

– Ovo je za nas jedno novo iskustvo a uvjeren sam da će to iskustvo naši prijatelji iz „Dometeka“ prenijeti u Republiku Srpsku-rekao je Bogdanić.

Bogdanić se zahvalio Miroslavu Kojadinoviću za sve što čini za Srpsku i izrazio uvjerenje da će, osim Lopara i Teslića, i druge opštine od Kojadinovića dobiti podršku i pomoć koja im je potrebna.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO