Društvo

"Znamo li mi uopšte šta hoćemo" Direktor škole iz Doboja razočarao ministra Šulića (FOTO)

Znamo li mi uopšte šta hoćemo? Ta potpuno besmislena inicijativa koja drsko ignoriše obrazovanje, a afirmiše bahatost i neznanje, pri tome vulgarizuje jednu ozbiljnu granu razvoja, treba da doprinese čemu gospodo?

Konobari
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Ovo se navodi u dopisu direktora Ugostiteljske i trgovinske škole Doboj Predraga Pašića upućenom na ruke ministru trgovine i turizma Republike Srpske, Denisu Šiliću.

Dopis je objelodanio ministar Šulić na društvenim mrežama uz komentar kako ga je “duboko razočarao jer ne priliči memorandumu obrazovne ustanove”.

Pašić je zapravo reagovao na Nacrt izmjena i dopuna  Zakona o ugostiteljstvu kojim se briše odredba po kojoj konobari u hotelima i restoranima moraju imati završenu ugostiteljsku školu.

Pročitajte još

– Čak i sa adekvatnim svjedočanstvima i diplomama nismo sasvim sigurni, jer su stizali različitim stazama, a tek bez škole… Uprava Doboja je u strategiji razvoja grada stavila poseban akcenat na turizam, a pošto još nismo pronašli nalazište dijamanata, vjerovatno i druge lokalne zajednice razmišljaju slično – naveo je Pašić koji ističe da bi najveće pravo glasa trebalo da ima struka, a potom poslodavci.

Sporni prijedlog rješenja je prihvaćen na zahtjev poslodavaca iz ugostiteljstva “zbog nedostatka konobara na tržištu”.

Nacrt zakona je u skupštinskoj proceduri.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije