Politika

ŽUNIĆ O "AFERI KISEONIK": Pokušaj urušavanja zdravstvenog sistema u Srpskoj

Šef Poslaničkog kluba SNSD u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić smatra da je opozicija pokušala da uruši zdravstveni sistem u Srpskoj "aferom o kiseoniku" koji se koristi u zdravstvenim ustanovama u Srpskoj.

ŽUNIĆ O "AFERI KISEONIK": Pokušaj urušavanja zdravstvenog sistema u Srpskoj
FOTO: FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
Igor Žunić

Žunić je rekao Srni da je jasno da je to proizvedeno od određenih centara, jer se vidi ko je to plasirao.

On je naglasio da je sada već činjenica da je kiseonik koji se koristi u zdravstvenom sistemu Srpske potpuno ispravan i da zadovoljava sve standarde, jer je to dokazala i relevantna laboratorija.

– Jasno je da je u ovom političkom spinu, koji je nezapamćen u istoriji politike, sve iskonstruisano, kao i da je za sve najodgovornija Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH, zbog svog nerada i neznanja – istakao je Žunić.

Pročitajte još

On je naveo da nije jasno zašto Agencija godinama, od kada je usvojen novi pravilnik za medicinske gasove, a koji je proglašen neustavnim, nije reagovala na te pojave u zdravstvu, kada je riječ o različitim dozvolama za uvoz medicinskog kiseonika.

– Imali su sve elemente kod sebe. Zašto su do sada ćutali i zašto je ovo pripremljeno baš u ovom trenutku? – upitao je Žunić, te dodao da ga niko ne može razuvjeriti da je ovo tempirano spinovanje javnosti, s ciljem urušavanja zdravstvenog sistema Srpske.

On je upitao poslanike iz opozicije da li će sada razgovarati sa gradonačelnikom Banjaluke Draškom Stanivukovićem, te da li će imati snage da između sebe riješe probleme koje imaju.

– Ti problemi su takvi da smo svi uvučeni u prevaru i laž, koja je, izgleda, pripremana danima i puštena u jednom trenutku – rekao je Žunić.

Prihvati notifikacije