Politika

“Zvao sam ga na oba broja” Jovanović otkrio o čemu je htio razgovarati sa Nestorovićem

Lider Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović otkrio je da je dva puta zvao Branislava Nestorovića, nosioca liste "Mi - glas naroda" jer je htio da, kako kaže, vidi kako razmišlja o formiranju vlasti u Beogradu. Sa druge strane, kako kaže, odgovora nije bilo.

Miloš Jovanović
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ/RINGIER

Poslije lokalnih izbora u Beogradu SNS sa SPS imaju 54 mandata, možda i 55 poslije ponavljanja izbora na nekoliko izbornih mjesta, što je 1 do 2 manje nego što je potrebno da formiraju vlast. S druge strane, “Srbija protiv nasilja” je na 43 mandata, a lista “NADA za Beograd” 7, što nije dovoljno za formiranje vlasti.

Branimir Nestorović će sa listom “Mi – glas naroda”, prema dosadašnjim rezultatima, imati šest poslanika u Beogradu i bez njega vlast teško može da bude formirana – osim u slučajevima prelijetanja.

Pročitajte još

Miloš Jovanović za “Blic” otkriva da ga je dva puta zvao sa namjerom da zajedno sa prozapadnom opozicijom formiraju novu većinu u Beogradu.

– Zvao sam ga na oba broja. Jedan sam, očigledno stari, već imao a drugi broj sam naknadno dobio. Zvao sam ga dva puta, dan poslije izbora i dan poslije. On se nije javio. Htio sam da vidim kakva su mu razmišljanja za Beograd, da li je i na kakvu saradnju spreman. Namjera mi je bila da se sjedne sa listom koja je osvojila primjetan broj glasova i da se pokuša da se formira vlast koja nije sadašnja vlast – kaže Jovanović.

Izbori 2023 održani su 17. decembra, a na vanrednim parlamentarnim izborima učestvovalo je 18 izbornih lista. Na beogradskim izborima građani su birali kandidate sa 14 izbornih lista, dok ih je na pokrajinskim izborima bilo 13, piše Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu