Banjaluka

ZVIJEZDA PREDIZBORNIH VIDEO KLIPOVA Anonimni student iz Banjaluke na pragu političke karijere (VIDEO)

Znate li ko je Nikola Novaković? Viđali ste ga u predizbornim video klipovima PDP u kojima, u štabu SNSD, traži test na koronu za svoju baku i posao za mlade s fakultetskom diplomom.

ZVIJEZDA PREDIZBORNIH VIDEO KLIPOVA Anonimni student iz Banjaluke na pragu političke karijere (VIDEO)
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Ovi video klipovi su imali nekoliko stotina hiljada pregleda na društvenim mrežama i bez sumnje su uticali na rezultate izbora, a to u PDP nije ostalo neprimjećeno. Kako saznaje Srpskainfo, mlađani Nikola (21) je budući lider mladih PDP u Banjaluci i na toj poziciji će uskoro naslijediti “starijeg kolegu” Ivana Begića (23), koji je izabran za odbornika.

Nikola je novo lice u politici, a u PDP se aktivirao tek prije nekoliko mjeseci. Odlučio je da se politički angažuje, kako kaže, zato što je nezadovoljan situacijom u društvu.

Video klipovi, koji su podigli veliku prašinu, njegova su ideja.

– Sam sam osmislio klipove, a snimali smo ih sopstvenim snagama, bez podrške profesionalaca. Jedan od njih, onaj u kojem mladi stoje u redu pred štabom SNSD da bi tu “tražili” posao, testove za kovid, podsticaje za poljoprivredu ili vjenčanje, snimili smo doslovno za 15 minuta – kaže on.

Nikola Novaković je student prve godine banjalučkog Elektrotehničkog fakulteta. Ranije je studirao pravo na jednom privatnom univerzitetu, gdje je bio i potpredsjednik studentskog parlamenta, ali je odlučio da napusti pravo i posveti se elektrotehnici i – politici.

– Fakultet mi je ipak u prvom planu, želim da postanem inženjer računarstva i informatike. Ako se politika uklopi u to, u redu, ako ne, zna se šta je preče – kaže Nikola.