Politika

Zvizdić: BiH se ne miješa u unutrašnje poslove susjednih zemalja, pa to očekujem i od njih

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić je, nakon današnje sjednice, upitan da prokomentariše najavljeni sastanak lidera političkih stranaka iz Republike Srpske s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Zvizdić: BiH se ne miješa u unutrašnje poslove susjednih zemalja, pa to očekujem i od njih
FOTO: FOTO: SAVJET MINISTARA BIH/RAS SRBIJA
Denis Zvizdić

Zvizdić je rekao kako podržava sastanke koji vode jačanju saradnje, suživota i mira na ovim prostorima i to sve na bazi reciprociteta. Posebno je istakao kako zagovara saradnju država, odnosno BiH i Srbije u svom slučaju, prije saradnje s političkim strankama koje predstavljaju samo jedan narod u BiH.

Ne mislim da se bilo ko treba miješati u unutrašnje poslove BiH. Ni BiH se ne miješa u unutrašnje poslove susjednih zemalja. Takve poruke očekujem i od Aleksandra Vučića – rekao je Zvizdić

Što se tiče rada Savjeta ministara BiH, on je rekao kako pojedinci pokušavaju manipulisati tvrdnjama da je Savjet ministara BiH u potpunoj blokadi, što nije tačno. On je rekao da to dokazuje i današnja sjednica Savjeta ministara BiH koja je održana bez ikakvih problema.

Podsjetio je da je Savjet ministara BiH usvojio brojne tačke koje su se našle pred ministrima te da funkcioniše bez ikakvih blokada. Savjet ministara BiH je i na današnjoj sjednici usvojio brojne tačke među kojima je i nekoliko važnih sporazuma.

On je kritikovao nerad Parlamentarne skupštine BiH, odnosno neustavne blokade u državnom organu zakonodavne vlasti. Zvizdić je kazao kako zbog nerada parlamentaraca stoji zarobljeno više od milijardu evra sredstava koja čekaju na implementaciju i kojim bi se unaprijedila ekonomska situacija svih građana u BiH.

Predsjedavajući Savjeta ministara potvrdio je da je Savjet ministara BiH danas jednoglasno usvojilo pismo podrške za gradnju Bloka 7 Termoelektrane u Tuzli i da će pismo podrške bit upućeno na odgovarajuće adrese.

(Klix)