Društvo

"Uprava se oglušila na zahtjeve sindikata" Od sutra štrajkovi upozorenja po šumskim gazdinstvima

Šumsko gazdinstvo „Romanija“ Sokolac i Šumska uprava „Istočni Stari grad“ održaće sutra štrajk upozorenja, u trajanju od jednog časa, saopšteno je iz Jedinstvene udružene sindikalne organizacije „Šume Republike Srpske“ Sokolac.

"Uprava se oglušila na zahtjeve sindikata" Od sutra štrajkovi upozorenja po šumskim gazdinstvima
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Štrajk upozorenja trajaće od sedam do osam časova na radnim mjestima. Razlog štrajka je što uprava JPŠ „Šume Republike Srpske“ Sokolac nije ispoštovala zahtjeve naše sindikalne organizacije, kao većinke sindikalne organizacije u ovom preduzeću. Ti zahtjevi se tiču povećanja cijene rada i drugih primanja, rekao je predsjednik Jedinstvene udružene sindikalne organizacije JPŠ „Šume Republike Srpske“ Sokolac Dušan marković.

Prema njegovim riječima, zahtjevi ove sindikalne organizacije su da se cijena rada za oktobar-decembar 2021. godine bude povećana na 150 KM.

– Zatim, da se poveća jedinstvena cijena rada na nivou JP „Šume Srpske“ na 150 KM u Kolektivnom ugovoru za period 2022 – do važenja ovog ugovora. Uprava „Šuma Republike Srpske“ se od juna ove godine, od kada Jedinstvena sindikalna organizacija intezivno traži pregovore, oglušila na svaki naš zahtjev.Podsjećamo, naša sindikalna organizacija zahtijeva od uprave ovog preduzeća da počnu pregovori oko povećanja cijene rada i drugih primanja koja se odnose na topli obrok, regres, nabavku kvalitetne HTZ opreme i odobrenje novčanih sredstava za organizovanje radničkih sportskih igara – poručio je Marković.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu