Društvo

VELIKI USPJEH ZA TREBINJE "Hercegovačka kuća" kao najbolja svjetska priča o održivom turizmu

Grad Trebinje je sa "Hercegovačkom kućom" proglašen najboljom svjetskom pričom o održivom turizmu, odlučio je žiri međunarodnog takmičenja "Grin destinejšns 100 - najboljih priča o održivosti" koje je održano u okviru Međunarodnog sajma turizma "ITB 2022" u Berlinu.

VELIKI USPJEH ZA TREBINJE "Hercegovačka kuća" kao najbolja svjetska priča o održivom turizmu
FOTO: SRNA

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je novinarima da je to veliki uspjeh ovog grada, gradske Turističke organizacije i Republike Srpske.

On je ocijenio značajnim ovo priznanja te zahvalio svima koji su učestvovali u projektu.

– Ovo je poruka da timski možemo da osvojimo svijet u oblasti turizma – rekao je Ćurić i istakao da je i ovo dokaz da će Trebinje do 2030. godine da bude najpoželjniji mali grad na zapadnom Balkanu, kao što je i zamišljeno strategijom razvoja grada.

Pročitajte još

Stručni saradnik u gradskoj Turističkoj organizaciji Žarko Vico rekao je novinarima da je Trebinje ostvarilo veliki uspjeh, uzevši u obzir da je i svjetska turistička perspektiva održivi turizam.

– Grad Trebinje je jasno opredijeljen da u narednom periodu prati strateške ciljeve, aktivnosti izvan grada u ruralnim područjima, gđe postoji veliki potencijal za razvoj avanturizma i da od Trebinja stvorimo još poželjniju i značajniju turističku destinaciju – rekao je Vico.

Međunarodni žiri takmičenja je prethodno grad Trebinje sa “Hercegovačkom kućom” uvrstio među šest najboljih, u okviru kategorije “Lokalni lanci snabdijvanja”, u konkurenciji više od 200 aplikanata.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu