Biznis

BEZ VELIKIH PROMJENA Barel daleko ispod 100 dolara, pšenica sve skuplja, bitkon pao

Tržište nafte od jutros je bez velikih promjena u odnosu na juče. Cijena barela nafte na londonskom tržištu jutros je 100,7 dolara, dok je cijena na američkom 96 dolara po barelu.

BEZ VELIKIH PROMJENA Barel daleko ispod 100 dolara, pšenica sve skuplja, bitkon pao
FOTO: CNBC INTERNATIONAL/YOUTUBE/SCREENSHOT

Prije oko mjesec dana barel je vrijedio i do 130 dolara. Cijena je potom pala na oko 120 dolara i posljednjh desetak dana kontinuirano je u minusu.

Govoreći o cijenama goriva u Srbiji, generalni sekretar Udruženja naftnih kompanija Srbije Tomislav Mićović ocijenio je da se u petak neće desiti neke velike promjene cijene dizela i benzina, jer su referentne cijene derivata na svjetskom tržištu stabilne.

– Referentne cijene nafte u svijetu nisu pale, ali nisu ni porasle, nego su stabilne, tako da se neće desiti neke velike promjene ni u petak – rekao je Mićović.

Pročitajte još

On je objasnio da su referentne cijene derivata visoke zbog toga što se prave velike zalihe dizela i kerozina, s obzirom na to da se očekuje intenzivan aviosaobraćaj tokom aprila i maja.

Mićović je rekao kako se tržište smirilo, tako da više nema povećane tražnje za derivatima.

Tržište kriptovaluta od jutros je u crvenom. Vrijednost bitkoina iznosi 40.057 dolara, što je minus za oko pet odsto u odnosu na prethodne dana. Ostale kriptovalute takođe su u padu.

Cijena pšenice u porastu. Cijena pšenice iznosi 1.081 dolra po toni, što je rast za oko tri odsto u odnosu na prethodne dane. Cijena kukuruza iznosi 764 dolara po toni, piše Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu