Svijet

VELIKO SRCE KOJEM SE DIVI Prvog dana škole sprijateljio se s autističnim dječakom (VIDEO)

Osmogodišnji dječak Kristijan Mur iz Vičite u Kanzasu pokazao je koliko je dobar kada se prvi dan škole sprijateljio s autističnim dječakom Konorom Kritesom.

VELIKO SRCE KOJEM SE DIVI Prvog dana škole sprijateljio se s autističnim dječakom (VIDEO)
FOTO: YOUTUBE SCREENSHOT

Prvi dan škole za djecu je obično emotivan pa je Krites počeo plakati, tada ga je Kristijan uzeo za ruku kako bi se dječak osjećao bolje.

Sve to je snimila Kristijanova mama i fotografiju objavila na Fejsbuku, napisavši kako je ponosna na svog sina.

Vidio je dječaka kako se sklupčao u ćošak i plakao. Kristijan ga je otišao utješiti, uzeo ga je za ruku i zajedno su ušli u školu. Drago mi je što sam odgojila tako ljupko i susosjećano dijete. On je dijete velikog srca. Prvi dan u školi je počeo na pravi način – napisala je Kortni Kuk Mur i dodala kako Kristijan nije poznavao Conora.

Budući da je njena objava postala veoma popularna na društvenim mrežama u komentarima su se javile i Konorova majka i baka kako bi podijelile koliko im je ta gesta značila.

Konorova majka Ejpril objasnila je da njen sin ima autizam i da često brine hoće li ga maltretirati jer je drugačiji, ali se zbog Kristijanovog gesta manje plaši za sina.

– Tako sam srećna što iz svega toga proizlazi nešto toliko pozitivno, da je moj sin stekao prijatelja, nadam se za cijeli život – rekla je Ejpril. Konor je rekao kako mu je drago što napokon ima prijatelja i da je neko ljubazan prema njemu.

(Klix)

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu