Politika

Šarović: SDS će pružiti maksimalnu podršku načelniku Modriče Jovici Raduloviću

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović rekao je da će rukovodstvo ove partije pružiti maksimalnu podršku načelniku Modriče Jovici Raduloviću i lokalnom parlamentu u razvoju te lokalne zajednice.

Šarović: SDS će pružiti maksimalnu podršku načelniku Modriče Jovici Raduloviću
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Šarović je podsjetio da je SDS sa koalicionim partnerima na vlasti u Modriči nakon 16 godina.

On je uvjeren da će novo rukovodstvo Modriče i SDS-ov načelnik Radulović donijeti boljitak, posebno u oblasti privrede ove opštine.

– Modriču smatram važnom za regiju koja, u saradnji sa susjednim opštinama i opštinama iz Izborne jedinice četiri, može ubrzati privredni razvoj ovog dijela Republike Srpske – rekao je Šarović novinarima u Modriči.

Načelnik Modriče Jovica Radulović rekao je da ova opština ima brojne mogućnosti za razvoj, od kojih je posebno značajan projekat izgradnje auto-puta na Koridoru “Pet ce” i brze ceste od Vukosavlja preko Rače do Beograda.

– Potrebna je saradnja načelnika susjednih opština i zajedničko djelovanje na otvaranju privrednih zona na prostoru Modriče i Vukosavlja, na čijim područjima je predviđeno spajanje ovih puteva, te izgradnja silazne petlje, koja će biti prva na ulasku iz zemalja EU u BiH – naveo je Radulović.

Radulović je rekao da je na sastanku razgovarano i o problemu vodosnabdijevanja i razvoju poljoprivrede.

Sastanku u Srpskom kulturnom centru u Modriči prisustvovali su i zamjenik predsjednika SDS-a Rado Savić, šef kluba poslanika u Naorodnj skupštini Srpske Miladin Stanić, poslanik u Narodnoj skupštini Stevo Joksimović, te načelnici opština Brod, Šamac, Teslić Zoran Vidić, Đorđe Milićević i Milan Miličević.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu