Hronika

ADVOKAT TRAŽIO IZUZEĆE TRI TUŽIOCA Mladić brutalno pretučen, ali još uvijek nije saslušan

Miljan M. (28), koga je, kako se sumnja, 24. avgusta u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu pretukao Ivan Kontić (30), juče je u pratnji advokata došao u Više javno tužilaštvo, gdje je trebalo da bude saslušan i da predoči svoj iskaz o onome što se dogodilo.

ADVOKAT TRAŽIO IZUZEĆE TRI TUŽIOCA Mladić brutalno pretučen, ali još uvijek nije saslušan
FOTO: MUP SRBIJE/TWITTER

Pored Kontića, koji je u bjekstvu, postupak se vodi i protiv O.L. i L.V. zbog sumnje da su učestvovali u tuči, odnosno pomogli osumnjičenom poslije izvršenja krivičnog djela.

Međutim, pola sata kasnije, Miljan M. je napustio zgradu suda, pošto je branilac O.L. i L.V. tražio izuzeća novosadskih Višeg i Apelacionog tužilaštva, kao i Republičkog tužilaštva, što su podržali i drugi branioci ove dvojice osumnjičenih.

Objašnjavajući zbog čega se odlučio na ovakav potez, Goran Karadarević, jedan od branilaca dvojice osumnjičenih, koji se nalaze u pritvoru, kaže da je izuzeća tražio zbog sumnje u pristrasnost, pišu Novosti.

– Ovo krivično djelo je prvo pravilno kvalifikovano kao teška tjelesna povreda, a onda je, bez posebnih i novih činjenica i dokaza, prekvalifikovano u pokušaj ubistva. Taj prijedlog podržale su i kolege sa kojima branim dvojicu osumnjičenih – predočio je Karadarević.

Pravni zastupnik pretučenog Miljana, advokat Miloš Paligorić, po izlasku iz zgrade novosadskog suda, nije želio da daje izjave, navodeći da nema šta da kaže.