Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

ADVOKATI PROTIV FISKALIZACIJE U četvrtak obustava rada i protesti ispred sudova

Društvo
Autor:

Foto: Dejan Božić/ RAS Srbija

Advokati iz Srpske će 27. juna organizovati protest sa obustavom ispred Osnovnog suda u Banjaluci i Osnovnog suda Brčko distrikta, kao i u drugim gradovima RS.

Protest u trajanju od pola sata, tokom kojeg će advokati izaći pred sudove u Srpskoj zakazan je s ciljem da se ukaže na negativne posljedice fiskalizacije advokatske djelatnosti u Brčko distriktu, saopšteno je iz Advokatske komore RS, koja je organizator protesta.

– Zakonom o fiskalnim sistemima Brčko distrikta, koji je usvojen 8. juna 2016, advokatska djelatnost bila je izuzeta od obaveze registrovanja prometa preko fiskalne kase. Skupština Brčko distrikta je, bez najave, odnosno nacrta ili prijedloga Izmjena i dopuna Zakona o fiskalnim sistemima, na sjednici održanoj 17. oktobra lane, usvojila Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o fiskalnim sistemima, koji propisuje obavezu registrovanja prometa preko fiskalne kase u advokatskoj djelatnosti. Cilj Advokatske komore RS je da predstavimo i pojasnimo probleme sa kojima se susreću advokati u kontekstu donošenja Zakona o fiskalnim sistemima Brčko distrikta – navodi se u saopštenju.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO