Hronika

AKCIJA POLICIJE U SRPCU Tokom pretresa pronašli spid i ekstazi

U zajedničkoj akciji Granične policije BiH i Policijske uprave Gradiška zaplijenjena je veća količina spida i ekstazija, te marihuana.

AKCIJA POLICIJE U SRPCU Tokom pretresa pronašli spid i ekstazi
FOTO: SRNA

Tokom akcije uhapšeni su K.E. iz Jelaha i H.A. iz Tešnja kojima se na teret stavlja krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Iz Policijske uprave Gradiška danas je saopšteno da je 19. maja ove godine oko 8.50 časova u mjestu Kaoci kod Srpca izvršen pretres automobila i osumnjičenih K.E. i H.A.

Tom prilikom pronađeni su i oduzeti praškasta bijela materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu spid ukupne bruto mase 126 grama, 45 komada tableta koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu ekstazi, suha biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelom – saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

Pronađeni predmeti su izuzeti i poslužiće kao dokaz u krivičnom postupku.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka pod čijim nadzorom su preduzimane mjere i radnje.

Po kompletiranju predmeta nadležnom Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka protiv K.E. i H.A. biće podnesen izvještaj o otkrivanju krivičnog djela i počinioca zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.