Hronika

AKTIVIRAO BOMBU, PA LEGAO NA NJU Komšije Sime i Nikole u nevjerici nakon stravičnog ubistva i samoubistva

U roku od samo pola sata, porodice Dimić i Zoroja iz Prigrevice, sela kod Apatina, zavijene su u crno.

AKTIVIRAO BOMBU, PA LEGAO NA NJU Komšije Sime i Nikole u nevjerici nakon stravičnog ubistva i samoubistva
FOTO: FACEBOOK / RAS KOMBO

Iz još neutvrđenih razloga, Simo Zoroja (26) došao je u utorak po podne u kuću svog poznanika Nikole Dimića (34) i ispalio u njega nekoliko hitaca iz pištolja. Potom je sjeo u automobil i krenuo ka svojoj kući, ali je skrenuo na obližnji atarski put i aktivirao ručnu bombu, pišu Novosti.

Iako je Hitna pomoć stigla vrlo brzo, nije mogla ništa osim da konstatuje smrt dvojice mladića. Obje porodice su u Prigrevicu došle iz Like poslije “Oluje”. Borile su se sa svim teškoćama, a sada ih je zadesila nova tragedija.

– Molimo vas, ne idite kod majke. Sama je Nikolu i još jednog sina odgajila. Ne može riječ da izusti – kaže kratko jedan od komšija u izbjegličkom naselju u Ulici Stojana Matića.

Pročitajte još

– Svi smo zatečeni, znali smo ih obojicu. Nikola je radio u pilani, fin mladić, imao je težak život, ali je bio veseljak, glavni na Krajiškim večerima i Ličkom višeboju.

Mještani, ipak, tvrde da je sigurno postojao neki razlog zbog kog se Zoroja odlučio na ovaj stravičan potez. Nedavno je na kući Dimića osvanuo grafit “vrati deset posto”, pa se još utvrđuje da li su motiv eventualni dugovi.

– Prije toga je oskrnavljen spomenik Nikolinom ocu, a bilo je i koškanja između njih, nije da nije. Simo je poslije zločina došao na svoju njivu, aktivirao bombu i legao na nju. Strašno je bilo – pričaju mještani.

– Nikola kao da je predosjetio da će se nešto desiti, pa je majku poslao kod rodbine u obližnje selo. Kuća porodice Zoroja u Karađorđevoj ulici i prekjuče i juče vrvila je od policije, koja je vršila pretres, a nezvanično saznajemo da je i brat mladića dao iskaz u policiji u Apatinu.

– Majci Nadi od utorka nije dobro. Dobija injekcije da se smiri. Otac se vratio u Liku da bi regulisao radni staž i sada se vratio – priča nam komšinica.

– Vjerujte, toliko je bio fino i tiho dete. Radio je u Pivari, bio tu po selu, nikakvih problema nije bilo. Dijete se nije čulo, ne možemo ni da zamislimo šta je moglo da bude povod da uradi tako nešto.

Prihvati notifikacije