Politika

Aleksandar Glavaš, nosilac liste DNS za PS BiH "Treći put je širok, pouzdan i slobodarski put koji čuva interese Srpske i brine o budućnosti"

Do sada je Republika Srpska godinama bila osuđena na dva ista crno-bijela puta, na ista lica i iste priče, ali DNS je otvorio novi „Treći put za Srpsku“, a to je put sigurnosti i budućnosti, poručio je Aleksandar Glavaš, nosilac liste DNS za Parlamentarnu skupštinu BiH u izbornoj jedinici tri.

Aleksandar Glavaš, nosilac liste DNS za PS BiH "Treći put je širok, pouzdan i slobodarski put koji čuva interese Srpske i brine o budućnosti"
FOTO: DNS

Glavaš ističe da DNS nudi ozbiljan program koji će obezbijediti bolji život i veći standard, veće prosječne plate i penzije, zapošljavanje i brigu o svima.

Prema riječima Aleksandra Glavaša „Treći put za Srpsku“ ima za cilj jačanje Republike Srpske i njenih institucija kroz reforme obrazovanja, poreske politike, zdravstvenog sistema i javne uprave.

– Glas za Treći put je glas za obnovu i razvoj Srpske za razliku od drugih puteva koji nas neminovno vode u stagnaciju, prenos nadležnosti i odlazak mladih ljudi sa ovih prostora. Odbrana nacionalnog interesa i srpsko jednistvo je naš moto i samo na taj način možemo i moramo obezbijediti opstanak Republike Srpske i njen budući razvoj. Kao poslanik DNS u Parlamentrnoj skupštini BiH isključivo ću braniti interese srpskog naroda i institucija Republike Srpske, boreći se za unapređenje životnog standarda njenih građana – istakao je poslanik DNS.

Pročitajte još

Glavaš navodi da DNS ne zaboravlja nijednu kategoriju stanovništva, penzionere, radnike, poljoprivrednike, studnete, đake, višečlane porodice, ratne vojne invalide, borce i sve ostale koji su kičma našeg društva i bez kojih nema Republike Srpske.

– Moramo se boriti na više frontova, prije svega da Srpska bude mjesto poželjno za život gdje će građani imati normalne uslove i gdje ćemo odgajati naše buduće generacije u miru i prosperitetu. S druge strane borićemo se da očuvamo ono što je stečeno u odbramenbeno otadžbisnkom ratu i što nam je zagarantovano Dejtonskim sporazumom. Nećemo dozvoliti da nam otimaju prava i nadležnsoti jer je Republika Srpska međunarodno priznat politički subjekt. Srpska je realnost sviđalo se to nekom ili ne, i ponosni smo na njeno postojanje. Ona je pretpostvavka našeg opstnaka i jedina brana preglasavanju, majorizaciji i novim stradanjima. U ovim teškim i izazovnim vremenima krenimo zajedno Trećim putem i izgradimo ga kao širok, pouzdan i slobodarski put koji vodi ka boljoj budućnosti za sve nas u Republici Srpskoj ali i za buduće pokoljenja – zaključuje Aleksandar Glavaš.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu