Svijet

Amerikanac ZA DLAKU IZBJEGAO SMRT 11. septembra, pa POGINUO u terorističkom napadu u Najrobiju (FOTO, VIDEO)

Amerikanac Džejson Spajndler, direktor jedne firme za razvoj biznisa, za dlaku je izbjegao teroristički napad koji se dogodio u Njujorku 11. septembra 2001. godine, a sada je poginuo kao jedna od 14 žrtava napada na hotelski i šoping kompleks u Najrobiju, u Keniji.

Amerikanac ZA DLAKU IZBJEGAO SMRT 11. septembra, pa POGINUO u terorističkom napadu u Najrobiju (FOTO, VIDEO)
FOTO TANJUG/AP

Kako prenosi magazin “Time”, on je bio američki državljanin koji je živio u Keniji. Radio je kao generalni direktor i globalni menadžer za “I-DEV International” kompaniju koju je osnovao. Njegova majka Sara medijima u SAD je nakon sinove pogibije rekla da je on želio da njegov rad donese neke promjene u zemljama trećeg svijeta, sa tržištima koja se tek razvijaju.

Smrtonosni napad u Najrobiju bio je njegov drugi susret sa terorizmom, iz kojeg ovaj put nije uspio da izvuče živu glavu. Naime, on je svojevremeno radio kao investicioni bankar za grupaciju “Salomon Smith Barney” čije kancelarije su bile smještene na broju 7 u Svjetskom trgovinskom centru, a koje su oštećene tokom zloglasnog terorističkog  napada u Njujorku.

Njegov otac Džozef ispričao je sada medijima da je Džejson trebalo da bude u Svjetskom trgovinskom centru tog kobnog dana, ali da je zakasnio i da je vidio kako prvi toranj pada, dok je izlazio iz podzemne željeznice.

Foto Tanjug/AP
Foto Tanjug/AP

Kasnije se priključio Mirovnim snagama te radio u Peruu, kao menadžer lokalnog agro-biznisa.

Njegovi prijatelji ga se sjećaju kao “jednog od rijetkih ljudi koje su voljeli gotovo svi”.

Američke vlasti su potvrdile da je jedan državljanin SAD poginuo u napadu u Keniji, ali nisu htjeli da objave njegovo ime iz poštovanja prema porodici.

 

 

 

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije