Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

APEL Malenom Adnanu za kontrolu u Turskoj potrebno još 5.000 KM

Društvo
Autor:

Foto: Avaz/RAS Srbija

Adnan Halilović je dječak koji se skoro četiri godine bori s nizom bolesti, a ovaj put mu je potreban novac da bi otišao na pregled u Tursku koji je zakazan za 27. maj.

Naime, ljekari su ustanovili da Adnan boluje od varijabilne imunodeficijencije, Hronove bolesti, celijakije i atopijskog dermatitisa.

Za varijalbilnu imunodeficijenciju svakih 28 dana mora primati humani imunoglobulin, a u slučaju da ne primi svaka infekcija za njega može biti kobna. Takođe, on boluje i od Hronove bolesti i zahvaćen mu je cijeli probavni sistem, dok je debelo crijevo u potpunosti oštećeno i ljekari su već predlagali njegovo uklanjanje uz ugradnju stome.

On je alergičan i na gluten, tako da mora paziti i na ishranu, a ima problem i s kožom koja je zahvaćena crvenilom i koja se ljušti.

Adnan je zajedno s roditeljima išao na preglede u Tursku u decembru prošle godine, a tamošnji ljekari su mu dali i potrebnu terapiju. U februaru je ponovo išao na preglede, ali tada ljekari nisu bili zadovoljni nalazima zbog promjena na crijevima. Turski ljekari su mu propisali novu terapiju i zakazali novu kontrolu u maju.

Zbog nemogućnosti plaćanja troškova putovanja i smještaja, Adnanov odlazak na kontrolni pregled u Tursku je doveden u pitanje.

Pomoć za Adnana možete uplatiti na broj žiroračuna: 141-506-13100268-65. Račun je otvoren u BBI banci na ime Adnan Halilović, a za više informacija o liječenju  možete se javiti njegovoj majci Saneli Halilović na broj telefona 060/3466-292.

(Avaz)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO