Politika

APLAUZ I OVACIJE Poslanici pozdravili režisera filma "Dara iz Jasenovca" (VIDEO)

Skupštinu Srbije danas je posjetio režiser i producent filma "Dara iz Jasenovca" Predrag Gaga Antonijević koji je dobio dugotrajni aplauz od poslanika.

APLAUZ I OVACIJE Poslanici pozdravili režisera filma "Dara iz Jasenovca" (VIDEO)
FOTO: RTS SAJT - ZVANIČNI KANAL/YOUTUBE/SCREENSHOT

Predsjednik parlamenta Ivica Dačić rekao je poslanicima da je zamolio Antonijevića da bude na galeriji parlamenta i da prati sjednicu, na kojoj premijerka Ana Brnabić i članovi Vlade dgovaraju na pitanja poslanika.

– Juče smo, pa i danas spominjali više puta aktuelnu političku situaciju, ali i reakcije koje su u javnosti, s jedne strane izuzetno emotivne, a sa druge strane i izrazito propagandističke protiv filma “Dara iz Jasenovca” – rekao je Dačić.

Pročitajte još

On je dodao da je poslije više decenija bilo potrebno da se o stradanju Srba koji je narod Jasenovca i ostalih stradališta, snimi barem jedan film.

– Imajući u vidu da smo to spominjali, pošto je danas u posjeti Narodnoj skupštini bio Predrag Gaga Antonijević koji je režiser i producent tog filma, ja sam ga zamolio da bude na galeriji u ovom momentu i ja bih htio da ga pozdravite – rekao je Dačić.

Antonijević je ustao i pozdravio poslanike koji su mu uzvratilil gromoglasnim i dugotrajnim aplauzom.

Dačić je zahvalio i predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, kao i Vladi koji su učestvovali u projektu.

– Odnos prema žrtvama nije političko pitanje, to je moralno pitanje, a izuzetno je nemoralno što se srpski narod odnosio ignorantski prema sopstvenim žrtavama svih ovih decenija. I zato hvala svima koji su učestvovali na tom projektu u ime ne samo skupštine već cijelog naroda – rekao je Dačić.

Prihvati notifikacije