Gradovi

APOKALIPTIČNE SCENE Čovjek se probija kroz bujicu koja nosi sve pred sobom (VIDEO)

Obilne kiše koje padaju proteklih nekolika dana izazvale su probleme širom Srbije, a danas su se na društvenim mrežama pojavile slike i snimci poplavljenih ulica u Vrnjačkoj Banji.

Automobil prolazi kroz poplavljenu ulicu
FOTO: GORAN SRDANOV/RINGIER

Stanovnici ovog gradskog naselja suočeni su sa poplavama i izlivanjem bujičnih potoka.

Kako se vidi na snimku objavljenom na instagram profilu “192_rs”, ulice su se pretvorile u vodene bujice koje doslovno nose sve pred sobom.

Kod “Zlatnog mosta”, odnosno “mosta ljubavi” koji se nalazi u samom centru Vrnjačke Banje, zabilježene su apokaliptične scene. Naime, potočić u koji se simbolično bacao ključić katanca koji se zakači na ovaj most, pretvorila se u rijeku.

Kod Specijalne bolnice Merkur nije ništa bolja situacija, voda je, kako se navodi, ušla u nekoliko stambenih objekata.

Poplavljena je Osnovna škola “Popinski borci”. Voda je ušla u nekoliko stambenih objekata, podrume i dvorišta u užem jezgru Banje i okolnim selima, Podunavcima, Novom Selu, Vranešima.

Zbog velike količine vode, saobraćaj je paralisan, a automobilima koji su ostali zarobljeni, gotovo da vire samo krovovi.

Nabujala je i Vrnjačka rijeka ali i šetalište, promenada i hoteli u centru nisu ugroženi. U Vrnjačkoj Banji je od subote vanredna situacija zbog oštećenja saobraćajne infrastrukture, piše Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije