reload

Politika

"DODIKOVA SJENA BEZ AUTONOMIJE" Salatić poručio da građani neće da Cvijanovićeva bude „prazna stolica“ u Predsjedništvu BiH

Uspjesi lidera SDS, Mirka Šarovića na polju međunarodne trgovine najznačajnija su dostignuća koja je naša privreda doživjela od rata na ovamo.

"DODIKOVA SJENA BEZ AUTONOMIJE" Salatić poručio da građani neće da Cvijanovićeva bude „prazna stolica“ u Predsjedništvu BiH
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Tvrdi ovo šef Sektora za politiku i medije, Stevan Salatić koji kaže da javnost može da pita privrednike iz Republike Srpske u kojem periodu je našoj robi bilo lakše izaći na međunarodna tržišta i kako oni vrednuju politički rad Mirka Šarovića.

– Neka ocjene kako vrednuju Šarovića, a kako vrednuju rad onih koji su nas doveli u međunarodnu izolaciju na čelu sa Željkom Cvijanović, praznom stolicom u Palati predsjednika – rekao je Salatić.

On kaže da građani neće da se “prazna stolica iz kabineta predsjednika prenese u Predsjedništvo BiH”.

Salatić ističe da djelovanje Mirka Šarovića na polju međunarodne trgovine u mandatu 2014 – 2019. godine je pokazatelj da sa istim žarom i odgovornošću lider SDS može da vodi i međunarodnu politiku Republike Srpske u Predsjedništvu BiH“.

On kaže da građani u oktobru biraju između autonomnog čovjeka sa bogatim iskustvom i uspjesima i Dodikove sjene koja nema autonomiju da donese bilo kakvu odluku.

– U složenoj državi kakva je BiH ne možemo dozvoliti da odluke po pitanju spoljne politike donosi osoba koja mora najprije nazvati u Laktaše prije nego glasa. Jer, šta ako joj se Dodik ne javi? – upitao je Salatić.

– Zamislite, kaže on, dogovarate odličan sporazum sa EU i pred sami potpis Cvijanovićeva nazove Dodika, a on se ne javi. Ako smo dozvolili da stolica ostane prazna četiri godine u Palati predsjednika, pitanje međunarodne pozicije Republike Srpske je veoma važno i ta funkcija ne može da obavlja osoba bez autonomije volje – poručio je Salatić.