back button
reload

Društvo

„Ishod bolesti jako nepredvidiv“ Kovid pozitivna trudnica pod intenzivnim nadzorom ljekara u UKC RS

U Covid-19 odjelu Klinike za ginekologiju i akušerstvo u UKC RS trenutno je hospitalizovana jedna kovid pozitivna pacijentkinja.

„Ishod bolesti jako nepredvidiv“ Kovid pozitivna trudnica pod intenzivnim nadzorom ljekara u UKC RS
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Kako su potvrdili u ovoj zdravstvenoj ustanovi, radi se o trudnici u sedmom mjesecu trudnoće, koja je primljena 11. maja.

– Trenutno je lakše kliničke slike, bez tegoba, uredne saturacije, pod intenzivnim nadzorom u Klinici. Laboratorijske analize se rade svakodnevno, pulsna oksimetrija, CTG monitoring, kao i ehosonografski pregledi – saopštili su iz Klinike za ginekologiju i akušerstvo, naglasivši da je ishod ove bolesti jako nepredvidiv.

Pročitajte još

– Uz naš intenzivan nadzor i uz saradnju kolega iz drugih klinika UKC RS, nastojimo da pacijentkinju dovedemo do potpunog oporavka. Ovom prilikom bismo još jednom zamolili sve trudnice i porodilje da se pridržavaju svih propisanih epidemioloških mjera u uslovima pandemije korona virusa – poručilo je za Srpskainfo osoblje ove klinike.

Podsjetimo, u UKC RS je prije par dana od posljedica kovida preminula porodilja S. Ž. iz Teslića, a njena beba, koja je zbog pogoršanja stanja majka prije vremena rođena carskim rezom, nalazi se na kiseoniku.