reload

Svijet

Izgubio novčanik, pa napravio haos: Razbijao i bacao po kafani, na ulici NAPADAO LJUDE

Pijani mladić (21) napravio je pravi haos u Karlovcima, kada je nakon što se napio, izgubio novčanik, da bi zatim počeo da ugrožava svoju i tuđu bezbjednost.

Izgubio novčanik, pa napravio haos: Razbijao i bacao po kafani, na ulici NAPADAO LJUDE
FOTO: ĐORĐE KOKOŠAR/RINGIER

Matija je napravio dar mar u hrvatskom gradu Karlovac u aprilu ove godine.

Tom prilikom, on je prvo započeo tuču u kafiću gdje je sjedio, a zatim je krenuo da se verbalno obračunava i sa slučajnim prolaznicima. Zbog svega učinjenog, njemu je ovog mjeseca određena kazna od oko 375 KM.

Svi su mu bili krivi

Prema presudi, on je u aprilu u 22.30 u Karlovcu pod uticajem alkohola od 1,55 promila narušavao javni red i mir u ugostiteljskom objektu “Zona”, ogorčen jer mu je nestao novčanik.

Vikao je i galamio te se posvađao s gostom kafića Markom, a zatim ga gurao po unutrašnjosti ugostiteljskog objekta. Kad ih je konobar Antonio razdvojio, Matija je uzeo staklenu flašicu kisele vode i razbio je o svoju glavu.

Nakon toga, dok je izlazio iz lokala, bacao je stolove i pepeljare. Nešto kasnije, oko 22.55 ispred štamparije Pečarić – Radočaj lupao je po ogradi i vikao na muškarca koji je ležao na podu u društvu ženske osobe.

Glasno je urlikao: “U očima joj vidim da je ku**a, zbog nje si mi ukrao pare”. Nakon što su muška i ženska osoba počeli da bježe, vikao je za njima: “Uhvatiću vas sve! Neće mene niko za*****ati i krasti pare”! To je uznemirilo prisutne građane koji su pozvali policiju, navodi se u presudi.

Dobio kaznu

Sudija je Matiji izrekla najvišu novčanu kaznu za takav prekršaj u iznosu od oko 340KM te mora platiti oko 37KM troškova prekršajnog postupka, prenosi Blic.

– Pri odmjeravanju kazne sud je cijenio sve okolnosti koje utiču na visinu i vrstu iste, a posebno nivo krivice, opasnost djela i svrha kažnjavanja, pa je optuženom izrekao najvišu novčanu kaznu propisanu za ovu vrstu prekršaja – naglasio je prekršajni sudija tokom izricanja presude.