back button
reload

Banjaluka

"Jako nam je žao" Otkazana pozivnica Stanivukoviću za tradicionalne skokove u Mostaru, ovo je razlog

Organizacioni odbor Kluba Skakača u vodu “Mostari” povukao je pozivnicu gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanivukoviću za 455. tradicionalne skokove u Mostaru zbog jučerašnjeg komentara na odluku Valentina Incka da nametne dopune o Krivičnom zakonu Bosne i Hercegovine kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida.

"Jako nam je žao" Otkazana pozivnica Stanivukoviću za tradicionalne skokove u Mostaru, ovo je razlog
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Poštovani gradonanačelniče Stanivuković, jako nam je žao što vaš dolazak na 455. tradicionalne skokove ovim putem otkazujemo. Srebrenica je bolna rana svih nas i uvijek će biti. Na ovom mostu 11. jula skokom bez aplauza “Mostari” obilježavaju Dan žalosti. Srebrenica je otvorena rana svih nas, a vaše izjave u medijima su nešto što je dodatno potreslo sve nas i ovom narodu ponovo stavilo so na otvorenu ranu – napisali su u mailu kojeg su poslali Stanivukoviću, piše N1 .

Juče je Stnivuković, podsjetimo, rekao da je to najveća moguća katastrofa.

Mail upućen gradonačelniku Banja Luke.“Poštovani gradonanačelniče Stanivuković, jako nam je žao što vaš dolazak na…

Posted by Klub skakača u vodu "Mostari" on Saturday, July 24, 2021

– To je jedan strahovito loš potez. Iako nikad ranije nisam za njegov rad to rekao, za ovaj potez mogu reći da je kukavički. Pokazujete neku vrstu hrabrosti prije nego što odete. Mislim da je to veoma loše i može tenzije dodatno produbiti, to nikako nije dobro za Republiku Srspku i za naš narod. Bilo koja vrsta nametanja nije dobra, da mi neko nameće mišljenje ili pogled na istoriju, to je za mene pogubno i štetno. Bilo koja vrsta prisiljavanja u BiH pokazala se kao veoma loša po cijelu Bosnu i Hercegovinu – rekao je Stanivuković.