reload

Hronika

NASTAVAK POLICIJSKE AKCIJE Uhapšeni dileri iz Visokog i Mostara

Osobe čiji su inicijali E.K. iz Visokog i D.B. iz Mostara uhapšena su u nastavku akcije "Vis" – "Meta" usmjerene protiv osumnjičenih za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet droge.

NASTAVAK POLICIJSKE AKCIJE Uhapšeni dileri iz Visokog i Mostara
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

E.K. je osumnjičen da je u dužem vremenskom periodu vršilo nabavku, uzgoj i prodaju droge na području Zeničko-dobojskog kantona, saopšteno je iz Federalne uprave policije (FUP).

Postupajući po naredbi Opštinskog suda u Visokom, policijski službenici FUP izvršili su pretres pokretne i nepokretne imovine koje ova osoba koristi, i tom prilikom su pronađeni vatreno oružje, mobilni telefoni, zatim 20.000 KM, te drugi predmeti koji potiču od krivičnog djela.

Pročitajte još

U prostorijama koje ova osoba koristi pronađeni su i aparati za igre na sreću, pa je pozvana i poreska inspekcija.

Policijski službenici FUP osobu D.B. iz Mostara uhapsili su zbog sumnje da je počinio krivično djelo odavanje službene tajne.

Pretresena je pokretna i nepokretna imovina koju ova osoba koristi na lokacijama u Mostaru i Širokom Brijegu, a tom prilikom pronađeni su i laptop, telefoni i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela.

Policijski službenici FUP operativno-taktičku akciju “Vis” – “Meta” sprovode pod nadzorom Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Uhapšene osobe su predate MUP Zeničko-dobojskog kantona radi dalje predaje kantonalnom Tužilaštvu.