back button
reload

Svijet

NEZAPAMĆEN ZLOČIN POTRESAO REGION Evo ko je čovjek koji je zadavio troje djece u Zagrebu (VIDEO, FOTO)

Otac, inače austrijski državljanin sa stalnom hrvatskom adresom, u Zagrebu je ubio svoje troje maloljetne djece.

NEZAPAMĆEN ZLOČIN POTRESAO REGION Evo ko je čovjek koji je zadavio troje djece u Zagrebu (VIDEO, FOTO)
FOTO: FACEBOOK

Pronašli smo troje djece bez znakova života te se sumnja na krivično djelo ubistva. Uviđajem rukovodi zamjenica Županijskog državnog tužilaštva, saopštila je policija.

Majka ubijene djece nije bila u Zagrebu

Kako je Jutarnji list prvi objavio, tijelo četverogodišnjaka bilo je u spavaćoj sobi, a tijela blizanaca, dječaka i djevojčice (7), pronašli su u dnevnom boravku gdje su još bile igračke.

Nakon što je ubio djecu, pokušao je ubiti i sebe, otrovom ili tabletama. Policajci su ga omamljenog pronašli u stanu i odveli na liječenje u bolnicu Sestara Milosrdnica, objavila je HINA.

FOTO: INSTAGRAM/DRUŠTVENE MREŽE
FOTO: INSTAGRAM/DRUŠTVENE MREŽE

U vrijeme zločina majka ubijene djece nije bila u Zagrebu, a djeca su vikend provodila s ocem. U policiji kažu da u toj porodici ranije nije bilo “postupanja po problematici porodičnog nasilja”.

Pročitajte još

“Zbogom svima, otići ću jer više ne mogu”

Otac je radio u uglednim austrijskim lizing kućama, a u Beču ima svoju konsultantsku firmu.

Stravičan zločin u zagrebačkim MlinovimaViše na https://bit.ly/3oedIBYReporterka: Snježana Krnetić

Posted by 24sata on Friday, September 24, 2021

Na društvenim mrežama ostavio je oproštajno pismo. Napisao je: “Zbogom svima, otići ću jer više ne mogu”.

U oproštajnom statusu spomenuo je loše odnose svoje bivše supruge i sadašnje partnerke koja ga je zbog toga ostavila te probleme s novcem. Dodao je i kako se pokušavao vratiti na posao.

FOTO: FACEBOOK SCREENSHOT
FOTO: FACEBOOK SCREENSHOT

Spomenuo je i “braću iz masonske lože” koji mu nisu htjeli pomoći, osim dvojice najboljih prijatelja i brata koji su mu pomogli koliko su mogli.

Kako se može naći na internetu, radio je 13 godina kao član Upravnog odbora i pet godina kao šef međunarodnog marketinga i razvoja poslovanja u regiji CEE u poduzeću VB Leasing, sedam godina je radio na liderskim pozicijama u poduzeću Robert Bosch AG, s fokusom na razvoj marketinga. Radio je i u firmama Alcatel Austria i AKG Acoustics.

Otac ubijene dece stalno je objavljivao fotografije sa preslatkim mališanima na Fejsbuku, a među ostalim informacijama o sebi, na ovoj društvenoj mreži naveo je i da je razveden.

Kako nezvanično saznaju hrvatski mediji, roditelji ubijene djece su razvedeni i djeca je trebalo da provedu vikend sa ocem.