reload

Hronika

"Osoba kojoj je amputirana noga će ostati duže na liječenju" Bugarski ministar zdravlja otkrio kako se osjećaju djeca povrijeđena u udesu

Ministar zdravlja Bugarske Acen Medžidijev rekao je danas u izjavi za medije da je stanje dvoje djece koja su liječena u Sofiji nakon autobuske nesreće u boljem stanju.

"Osoba kojoj je amputirana noga će ostati duže na liječenju" Bugarski ministar zdravlja otkrio kako se osjećaju djeca povrijeđena u udesu
FOTO: ЛИДИЯ ДЕЛИРАДЕВА, FACEBOOK/DRUŠTVENE MREŽE

Ne mogu da kažem da su se potpuno oporavili, ali nisu u kritičnom stanju. Razgovarao sam sa ljekarima u bolinici u kojoj su bili smješteni i ubedili su me da mogu da budu bezbedno prevezeni u Beograd – rekao je ministar.

Dvoje djece bi uskoro trebalo da bude prebačeno na liječenje u Beograd helikopterima MUP Srbije, a očekuje se da će let trajati oko sat vremena.

– U Univerzitetskoj dječjoj klinici u Staroj Zagori na lečenju je još troje djece koja su lakše povrijeđena. Moguće je da će u petak i oni biti prevezeni u Srbiju – dodao je Ministar.

Pročitajte još

Ministar je takođe dodao da nijednog trenutka nije bilo pritisaka sa srpske strane oko prevoza djece za Srbiju, prenosi Telegraf.

– Od početka su bili tu da pruže pomoć. Srpski ministar zdravlja dozvolio je da naši timovi ljekara procijene kada će deca biti prebačena u njihovu zemlju – rekao je on.

On je dodao da su i roditelji djece koji su povređeni u autobuskoj nesreći u dobrom zdravstvenom stanju.

– Moguće je da će osoba kojoj je amputirana noga biti duže zadržana na liječenju, jer postoji potreba za menjanjem zavoja kako se rana ne bi inficirala – rekao je Mendžidijev.

Podsjetimo, dvanaest osoba, uglavnom djece, povrijeđeno je u saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj na auto-putu Trakija, kada se prevrnuo autobus iz Srbije koji je prevozio članove folklornog ansambla Ju Lira iz Batajnice.

Članovi ansambla iz Srbije su nastupali u bugarskom ljetovalištu Nesebar.