reload

Politika

"Srljanje bez plana" Jelena Trivić poručuje da je sastanak sa ambasadorima potpuni promašaj

Potpredsjednica PDP i narodna poslanica Jelena Trivić, kaže da Republika Srpska nikada nije bila toliko ugrožena kao danas, ali iznutra.

"Srljanje bez plana" Jelena Trivić poručuje da je sastanak sa ambasadorima potpuni promašaj
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Preplavljen korupcionim aferama koje je produkovala njegova vlast i njegovo najbliže okruženje, Dodik i njegov SNSD pokreću jednu krupnu političku temu kako bi pobjegli od činjenice da se Srpska nalazi u najgorem ekonomskom, demografskom i moralnom posrnuću od osnivanja. Nikada Srpska nije bila toliko ugrožena kao danas, ali ugrožena je iznutra – kaže Trivićeva.

Ona je navela da je na sceni pokušaj skretanja pažnje sa jedne od najvećih afera u koju je, kako tvrdi, umješan i sam vrh Srpske.

– Dodikova radikalizacija i produkovanje nove političke krize direktno je srazmjeran stepenu korupcije i umješanosti vlasti u korupciju, te skretanju pažnje s najvećeg zločina u koji je umiješana i vlast Srpske, a tiče se korištenja industrijskog kiseonika u medicinskim ustanovama u Srpskoj. Direktno je srazmjeran i njegovom strahu od gubitka vlasti. NJemu treba politička tema o kojoj će da se priča bez jasnog plana kako će ta priča završiti – kazala je Trivićeva i dodala da jučerašnji sastanak sa ambasadorima to jasno pokazuje: sazvan “ad hok”, bez jasnog plana i bez saopštavanja rezultata tog sastanka.

– Potpuni promašaj. Pričati o ovako krupnoj temi bez jasnog plana je u svakom pogledu pogubno. Dalja objašnjenja njegovog neartikulisanog djelovanja su izlišna, ne postoji razumno objašnjenje, postoji riječ srljanje bez plana, vizije, bez obaziranja kakve to posljedice može da proizvede – napisala je Trivićeva na društvenim mrežama.

ДОДИКОВ ДЕБАКЛ НЕЋЕ И НЕ СМИЈЕ БИТИ ДЕБАКЛ РЕПУБЛИКЕ СРСПКЕ Преплављен корупционим аферама које је продуковала његова…

Posted by Jelena Trivic on Friday, October 15, 2021

Ona dodaje da su iz SNSD tražili da bilo ko iz opozicije pruži neki prijedlog šta bi bilo dobro za Srpsku, pa navodi nekoliko prijedloga.

– Vratiti odlučivanje u institucije, sasjecati korupciju, rješavati se ološa i kriminalaca bez obzira na političku pripadnost, utvrditi odgovornost u aferama tokom pandemije, a naročito po pitanju afere kiseonik, raditi na ekonomskom snaženju Srpske, reformisati zdravstvo, obrazovanje, vraćati moral u politiku i javni život. Jednom rječju, raditi sve ono što vi niste radili poslednjih 15 godina, čast izuzecima u vašim redovima. Kojih je inače zaista malo – rekla je potpredsjednica PDP.

Dalje dodaje da Milorad Dodik, usamljen u svom pokušaju da se po ko zna koji put prikaže kao spasilac Srpske, čuvar ili šta već, uvodi Srpsku u neizvjesnost i u tome, kaže, mora biti zaustavljen.

– Ovo je momenat u kojem ne smije biti oklijevanja. Vlast SNSD na čelu sa Dodikom mora postati politička prošlost i to na izborima. Manipulacija nacionalnim osjećanjima je providna i mora biti prezrena i odbačena – kategorična je Jelena Trivić.

Ona ističe da nacionalni ponos i nacionalno osjećanje moramo vratiti našem narodu, ali na drugačiji način.

– Tako što će za sav kriminal, zločin, afere i korupciju odgovarati oni koji su ih počinili pod krinkom lažnog patriotizma. Kada oni budu u zatvorima, a pošten i normalan svijet na mjestima na kojima se odlučuje tada će nacionalni ponos biti naša svakodnevnica, nešto što postoji kao takvo i za šta nam kao narodu ne treba spin korumpirane političke elite na zalasku – zaključila je Trivićeva.