back button
reload

Svijet

Ubio dvoje, PA GA USMRTIO KOLEGA: Dobio otkaz, vratio se sa pištoljem i počeo da puca

Zaposleni koji je uzvratio vatru na naoružanog napadača, koji je prije toga ubio dvije osobe u silosu za žito u Nebraski, vjerovatno je spriječio više smrtnih slučajeva, saopštili su zvaničnici ove američke savezne države danas.

Ubio dvoje, PA GA USMRTIO KOLEGA: Dobio otkaz, vratio se sa pištoljem i počeo da puca
FOTO: JOHN G. MABANGLO/EPA

Zaposleni, koji nije imenovan, uzeo je oružje i upucao Maksa Hoskinsona (61), nakon što je ovaj u četvrtak počeo da puca u “Agreks” silosu u Supirioru, Nebraska, prenosi AP.

Vlasti su saopštile da je Hoskinson otpušten ranije u četvrtak i da se tog popodneva vratio sa pištoljem i počeo da puca u kancelarijskom dijelu firme.

Žrtve su identifikovane kao Sandra Nelson (60) i Darin Kepke (53), a treća osoba koju je pogodio Hoskinson, koji je podlegao ranama u bolnici, zbrinuta je i puštena na kućno liječenje.

Policija je tokom konferencije za novinare rekla da vlasti ne očekuju podizanje bilo kakve optužnice protiv zaposlenog koji je upucao Hoskinsona.

– U stvari, vjerovatno je da su radnje zaposlenog sprečile mnogo daljih gubitaka života u ovoj tragediji – saopštio je zvaničnik policije.

Navedeno je i da policija još ne može da komentariše da li je Hoskinson ciljao žrtve, koje su sve bile zaposlene u Agreksu, a rečeno je da je još nekoliko drugih zaposlenih u kompaniji bilo na licu mjesta kada se dogodila pucnjava.