Svijet

Bajden opet eskivirao novinare: Reakcija reportera je bila očekivana (VIDEO)

Predsjednik Džo Bajden je odbio da u sredu odgovara na pitanja novinara Bijele kuće nakon što je govorio o problemu u nacionalnom lancu snabdevanja, jednostavno napuštajući prostoriju nakon svog izlaganja.

Bajden opet eskivirao novinare: Reakcija reportera je bila očekivana (VIDEO)
FOTO: JIM LO SCALZO/EPA

  Hvala vam i neka Bog čuva naše trupe -, rekao je vrhovni komandant dok su novinari vikali za njim.

Sekretarka za štampu Bijele kuće Džen Psaki nekoliko sati ranije se nije složila sa konstatacijom da Bajdenova administracija vodi lošu ekonomsku politiku, za visoke cijene je okrivila „konkurenciju“.

– Troškovi mesa povezani su sa konkurencijom i malim brojem velikih proizvođača mesa koji imaju dominaciju na tržištu … Mnoga od ovih pitanja nisu tako jednostavna kao objašnjenje u jednoj rečenici -dodala je ona.

– Svi razumemo da američki narod ne gleda poređenja troškova i troškova od ove godine do pre dvije godine -dodala je ona.

Broj Amerikanaca koji su dobrovoljno napustili posao poslednjih dana je porastao na rekordno visok nivo, popevši se na 2,9% dok se zemlja bori da se oporavi od pandemije korone i rastuće inflacije.

-Industrije koje su zabeležile najveći pad u broju otvorenih radnih mesta uključuju zdravstvenu zaštitu i socijalnu pomoć (-224.000), usluge smještaja i ishrane (-178.000) i obrazovanje državnih i lokalnih vlasti (-124.000). Otvorena su radna mesta u saveznoj vladi (+22.000) “, izveštava Foks Njuz.

Ovo se povećalo za 242.000 na 4,3 miliona. Stopa napuštanja je dostigla rekordnih 2,9%”, dodaje Foks. Odustali smo od usluga smeštaja i hrane (+157.000), trgovine na veliko (+26.000) i obrazovanja državnih i lokalnih vlasti (+25.000).

Novi podaci dolaze kako nacionalne cijene benzina nastavljaju da rastu.

Nacionalna cijena za galon (3,78 litara) benzina porasla je u sredu na 3,21 USD, dostigavši novi maksimum 2021. godine, nakon što se stalno povećavala sa 2,18 USD na Dan inauguracije.

Stručnjaci predviđaju da će cijena vjerovatno dostići 3,30 dolara do kraja oktobra, prenosi Kurir.

Prihvati notifikacije