Iz našeg ugla

Balkanska luksuzna pustolovina

Ljetovanje u Hrvatskoj i Crnoj Gori, uz kristalno more i božanstvene plaže, donosi i priliku da se osjetite kao pravi bogataš. Naravno, pod uslovom da imate pozamašan bankovni račun.

Balkanska luksuzna pustolovina
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Na primjer, teško je izvodljivo da jedan dan u Dubrovniku možete pregurati sa stotinak evra. A kafa u Budvi će vas podsjetiti da je vrijedna zlata. Po cijeni, naravno.

Za one koji vole adrenalinske sportove, preporučujemo da probaju da rezervišu smještaja u sezoni, a da se ne nadaju da će bilo šta da uštede. Osjećaj kada shvatite da ste za sedam noći u apartmanu dali najmanje cijelu platu, nema cijenu. Istina je, tako nešto možete doživjeti samo ovdje, u srcu Balkana.

U doba kada je prosječan turistički budžet tanji nego ikad, ove destinacije predstavljaju izazov za one koji vole da testiraju granice svojih finansija.

U poređenju sa ovim iskustvima, odlazak u Tursku, Egipat ili Tunis djeluje kao odlazak u zemlju snova. Svi koju su posjetili Tursku dobro znaju da pristupačnim cijenama, all-inclusive resortima i gostoljubivim domaćinima nudi priliku da uživate u luksuzu bez da založite bubreg.

Pročitajte još

Zato, dragi putnici, ako želite da se osjetite kao bogataš na Balkanu, Hrvatska i Crna Gora su pravi izbor za vas. A ako želite samo jedan običan, opuštajući odmor bez bankrota, uputite se malo dalje.

Daleko bilo da smo protiv odmora na Jadranu. I dalje su nam jedne od omiljenih destinacija Makarska, Hvar, Budva, Herceg Novi zbog mnogo razloga, ali budimo realni. Ljetovanje u Grčkoj, Turskoj ili Egiptu zaista nam budi osjećaj da smo za svoj novac dobili ono što smo platitli. Jer, svako od nas želi da se sa odmora vrati sa uspomenama, ne sa dugovima. Zar ne?

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu