Društvo

"Bebu je vidjela samo jednom i onda je umrla" Potresna priča o porodilji (29) preminuloj od korone

Porodilja D. T. (29), koja je u nedjelju preminula od posljedica korona virusa u Kliničko-bolničkom centru "Dr Dragiša Mišović" u Beogradu, uspjela je da vidi svoju bebu prije nego što ju je srce izdalo.

Kovid odjeljenje UKC RS
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Ona je bila hospitalizovana u ovu ustanovu zbog zaraze korona virusom. U jednom momentu situacija se toliko iskomplikovala da je osoblje ove ustanove riješilo da je prevremeno porodi carskim rezom što je i učinjeno.

– Rodila je sina. Beba je negativna na kovid. I super je. Žena je, nažalost, uprkos svim naporima ljekara preminula. Njeno srce nije izdržalo – kaže izvor Telegrafa.rs iz ove zdravstvene ustanove.

Kaže da je D. T. ovo drugo dijete. Kod kuće ima kćerkicu od dve i po godine.

Pročitajte još

Sudbina je htjela da oboje ostanu bez majke.

– Uspjela je da vidi bebu. Nakon porođaja se probudila iz anestezije, vidjela je tada dete, i nakon par dana preminula. To je bio jedini put da je vidjela bebu. Ali, bar jeste – ispričao je naš sagovornik.

Za život u ovoj ustanovi bori se i porodilja J. A. (33). Ona je takođe na respiratoru, a zbog posljedica opasnih po život, porođena je prošle nedjelje carskim rezom u osmom mjesecu trudnoće. Ona je za sada dobro, rodila je kćerku, koja je takođe, negativna na kovid 19.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije